Dovre har satt krisestab sammen med Lesja

Siden torsdag har det blitt påvist ett nytt smittetilfelle i Dovre kommune.

Setter krisestab: Dovre kommune har nå satt krisestab sammen med Lesja kommune. Det er påvist to nye smittetilfeller i Dovre, kan fungerende ordfører, Guri Ruste, informere om.  Foto: Arkiv

Nyheter

Totalt 80 personer har nå blitt testet i Dovre. Fredag ble det bekreftet at nok en person er smittet, og det totale antallet er nå på seks smittede. Nærmere 200 personer er i karantene.

– Vi prioriterer smittesporing, og vil jobbe kontinuerlig med å innføre nødvendige tiltak. Vi har nå satt krisestab sammen med Lesja, og vil prøve å være bedre på å holde innbyggerne oppdatert på situasjonen, sier Ruste.


Smitteutbrudd på Dombås

Fem personer har testet positivt på hurtigtest for Covid-19 i Dovre kommune.5 smittede og opptil 150 i karantene i Dovre

Onsdag denne uken fikk en person påvist covid-19 med hurtigtest i Dovre. Nærkontakter ble testet med PCR- og hurtigtester torsdag. Av disse er fire positive.


To skoleklasser i Dovre er satt i karantene som følge av utbruddet på onsdag. Fungerende ordfører sier de vil vurdere hjemmeskole som et av tiltakene i løpet av helgen.

Det er dermed ingen ekstraordinære tiltak som gjelder i skrivende stund, men kommunale virksomheter som kommunehuset, frivillighetssentralen på Furukroken, Dovre Vekst og Fredheim omsorgssenter holder stengt inntil videre.

– Vi oppfordrer til å holde god avstand og unngå større sammenkomster, sier Ruste.

Krisestaben er nå formelt satt, og møtes på beredskapssenteret fredag ettermiddag.

– Lesja og Dovre skal jobbe i samarbeid med å håndtere denne situasjonen, sier krisestabsleder og brannsjef, Åge Tøndevoldshagen.

Hovedoppgaven til krisestaben er i første omgang informasjon, og informasjon for begge kommuner vil komme på nettsiden www.krisestab.no

– Vi tar oss av informasjonsoppgaver slik at vi avlaster helsesektoren og smittesporingsteamet, som har viktige oppgaver å jobbe med, sier han.