X games utsatt til søndag: – Da er det meldt knallvær

Krevende værforhold gjorde at arrangøren valgte å utsatte kvalifiseringsrennene på Dombås til søndag.

Henning Andersen i SAHR synes ikke det var forsvarlig å sende utøverne ut i løypa lørdag.  

Nyheter

Kvalifiseringskonkurransen som egentlig skulle gå i dag klokken 13.00 og 15.00 i Dombås skiheiser, måtte avlyses og utsettes til i søndag grunnet dårlige værforhold.

Arrangør Henning Andersen har fulgt nøye med på været i dag, og syns ikke det var forsvarlig å kjøre konkurransen med så sterk vind.

– Nei, altså slik jevnt over blåser det rundt åtte meter i sekundet, og det hadde gått fint. Men så kommer det kast, og det var målt opp mot 18 meter i sekundet i kastene, og det er ikke forsvarlig å sende utøverne ut i. Alt blir ukontrollert, og jeg ser ingen grunn til å utsette dem for det når det er spådd knallvær i morgen. Da skal det være sol og lite vind, forteller rennleder Henning Andersen.

Ti snowboardere og ti skikjørere skal kjempe plasser til X Games Norway 2022. Disse billettene henger høyt for utøverne, og det er forventet internasjonalt nivå på kjøringen i morgen.

– Parken i Dombås skiheiser holder X Games-standard. Tilbakemeldingene fra utøverne er at parken er svært god, melder SAHR.

Vinneren i hver konkurranse får billett til X Games Norway 2022. Skulle Marcus Kleveland vinne snowboardklassen, får nummer to billetten - da han allerede har billett.

Konkurransen starter 9.30 søndag, med Dombås skiheiser er ikke åpent for publikum på grunn av covid-19.