Fraråder sammenkomster og arrangementer ut neste uke

Fredag 16. april letter regjeringen på de nasjonale tiltakene som er iverksatt for å redusere smitte av covid-19. Slik blir det ikke i Lesja og Dovre.

Smittevernlegene og kriseledelsen i Lesja og Dovre, ledet av Åge Tøndevoldshagen, fraråder arrangementer og private sammenkomster ut neste uke. 

Nyheter

På grunn av det lokale utbruddet vil smittevernlegene og kriseledelsen i Lesja og Dovre kommuner komme med sterke oppfordringer til alle innbyggere som vil avvike fra de nye nasjonale retningslinjene fra regjeringen.

– Vi ønsker å minimere sosial kontakt en kort periode for å få bukt med smitten. Du hjelper til med å være mest mulig hjemme, ha minst mulig kontakt med andre. Hold avstand til andre, ha god hånd- og hostehygiene. Ha lav terskel for å teste deg, skriver kriseledelsen på sin hjemmeside.

De fraråder derfor idretts- og kulturarrangementer, samt private sammenkomster og arrangementer, ut neste uke. All organisert aktivitet både inne og ute bør dermed utsettes til tidligst mandag 26. april.

Dette rådet gjelder både barn, unge og voksne i Lesja og Dovre.

På grunn av smittesituasjonen i de to kommunene vil det være mulig å teste seg i løpet av helgen, både på lørdag og søndag.