Vil gjøre det attraktivt å skyte flere treningsskudd

Foran årets jaktsesong har skytterlagene i Dovre og Dovre jeger og fiskerforening, i samarbeid med fjellstyret, gått sammen om en aldri så liten gulrot for de som legger litt ekstra innsats i treningsskuddene.

Viktig trening: Om du skal på storviltjakt med rifle, må du skyte minimum 30 treningsskudd og godkjent skyteprøve i forkant. Og dess mer man trener, dess bedre sjanse for det perfekte skudd.   Foto: Per Erik Hjelle

Nyheter

Det nærmer seg tid for gjennomføring av de obligatoriske treningsskuddene og skyteprøven for de som har tenkt seg på storviltjakt i høst. Mens skyttere med godkjent skyteprøve fra 2019 kunne stå over treningsskudd og skyteprøve i fjor, grunnet koronasituasjonen, må man i år avlegge dette som normalt for å få jakte.

Trening kan gi reinskort

Det er obligatorisk med 30 treningsskudd før oppskyting, men i år har Dovre fjellstyre, Dovre jeger og fiskerforening, Reinskytten skytterlag og Dovre & Dovreskog skytterlag gått sammen for å motivere jegerne til å legge til grunn et enda bedre skytetreningsgrunnlag før årets jakt. De vil i år nemlig trekke et reinskort i Grimsdalen blant de innenbygds skytterne som skyter mer enn 60 treningsskudd før jakta.

- Vi håper dette vil inspirere flere til å møte opp på skytebanen for å forbedre ferdighetene sine, skriver leder i Dovre & Dovreskog skytterlag, Bernhard Svendsgard, på lagets hjemmeside.