Utrygge forbikjøringer topper denne listen

Irriterer du deg over sjåfører som foretar utrygge forbikjøringer? Da er du ikke alene. Utrygge forbikjøringer topper listen over det vi irriterer oss mest over i trafikken.

Kø, kø, kø: Med norgesferie på planen for mange, kan du fort havne i denne situasjonen. Tipset er å beholde roen og ikke stresse med å komme forbi. Du sparer fint lite på forbikjøringer, men kan i stedet forårsake irritasjon og trafikkfarlige situasjoner.  Foto: Arkiv/Monica Hjelle

Nyheter

På andreplass finner vi bilister som ligger for tett, viser en undersøkelse som forsikringsselskapet Fremtind har fått gjennomført. Skadeforebygger i selskapet, Therese Nielsen, anbefaler alle bilister å beregne god tid i sommertrafikken, slik at man slipper å ta farlige forbikjøringer.

- Du sparer fint lite på å kjøre forbi, og du vil nødig være den som forårsaker ekstra lange køer eller i verste fall alvorlige trafikkulykker, utdyper hun.

Ved å kjøre i 100 fremfor 90 kilometer i timen sparer du bare 40 sekunder. Har du 15 mil til hytta eller din endelige destinasjon, tilsvarer dette ti skarve minutter.

Flere på bilferie i år

Undersøkelsen viser også at det faktisk er en økning i antallet som skal på bilferie i Norge i år, sammenliknet med fjoråret. Hele 42 prosent sier de skal på ferie i bil innenlands, mot 32 prosent i fjor.

- Det kan bety mye trafikk og køer. Sørg for å ha kontroll på blodsukkeret. Ta med litt mat i bilen, da blir du kanskje ikke irritert så fort. Det hjelper i alle fall meg, sier Nielsen.

Dette irriterer oss mest i trafikken

Foruten elbiler som kjøre sakte på motorveien, irriterer kvinner seg mer enn menn, over alle disse situasjonene:

- Utrygge forbikjøringer. Menn 62 % - Kvinner 79 %

- Bilister som ligger for tett inntil din bil. Menn 46 % - Kvinner 66 %

- Bilister som ikke bruker blinklys. Menn 51 % - Kvinner 55 %

- Sjåfører som bruker mobilen når de kjører. Menn 40 % - Kvinner 60 %

- Forbikjøringer når det er kø. Menn 30 % - Kvinner 33 %

- Folk som er dårlig til å flette ved innsnevring fra to til ett kjørefelt.
Menn 25 % - Kvinner 26 %.

- Elbiler som kjører sakte på motorveien for å spare strøm. Menn 13 % - Kvinner 7 %