Dovrefjellmarsjen er i gang

Dovrefjellmarsjen arrangeres også i år med en koronavennlig vri, der en selv kan velge tidspunkt for turen i løpet av en 16-dagers periode.

Høyfjellsmarsj: Dovrefjellmarsjen har lange tradisjoner, og går over Hjerkinnhøe fra Grønbakken til Hjerkinn fjellstue. Marsjen går langs gamle kongevei, og ikke helt opp på toppen som bildet viser.  Foto: Arkiv/Monica Hjelle

Nyheter

Den tradisjonsrike turmarsjen, som har blitt arrangert siden 1970, går langs gamle kongevei over Hjerkinnhø, med start fra Grønbakken i Oppdal og målgang ved Hjerkinn fjellstue. Turen er på rundt åtte kilometer og går i lett turterreng.

Vanligvis blir turen arrangert første søndag i august, men i fjor så arrangøren behov for å endre på opplegget, grunnet koronasituasjonen. Koronavrien blir også videreført i år. I stedet for å avholde marsjen på en bestemt dag, er det mulig å gjennomføre turen i løpet av en tidsperiode på 16 dager, som går fra den 24. juli til den 8. august. Deltakerne registrerer seg i en bok som ligger i postkassen ved grinda ovenfor Hjerkinn fjellstue.

Stor interesse for marsjen

Interessen for marsjen er stor, og de siste årene har mellom 500 og 1000 deltakere i alle aldre samlet seg for å ta den fine sommerturen i høyfjellet. Deltakerne kommer fra alle kanter av landet.

På Hjerkinnsiden av ruta finnes også en natursti, med ulike spørsmål man kan besvare.

Alle som går marsjen for første gang får diplom. Etter tre ganger får man utdelt Dovrefjellknapp i bronse, etter seks ganger i sølv og etter ti ganger i gull. Når turen er gjennomført 15 ganger, mottar man en flott Dovrefjellvase, og denne får man i større utgave når marsjen er gått 20 ganger. De riktig trofaste vandrerne blir overrakt fat med motiv fra Dovrefjell, ved 25, 30, 35, 40, 45 og 50 gangers deltakelse.