En ny person smittet i Lesja

Fredag ble det påvist Covid-19-smitte hos en ny person i Lesja kommune.

Gjelder fortsatt: Gode smittevernrutiner gjelder fortsatt. Koronasmitten er økende nasjonalt sett, og vaksinerte kan fortsatt bli smittet - og smitte andre - uansett om man har fått én dose eller to.  Foto: Illustrasjonsfoto

Nyheter

Smittesporingen er i gang, og nærkontaktene til den smittede personen skal testes. Lesja kommune oppfordrer på sine hjemmesider til å vise forsiktighet og å overholde smittevernreglene.

- Det er økende smittespredning nasjonalt. Smittevern må nå tas på høyeste alvor, presiserer de.

Det vises også til at erfaringen helsemyndighetene sitter med, er at personer som er vaksinert med både en og begge doser fortsatt kan bli smittet, og også smitte andre med Covid-19.

Lave smittetall

Det er ikke varslet om nye smittede i Dovre kommune de siste dagene.

I Sel var det fredag åtte smittede og 15 personer i pålagt karantene. Vågå melder om kun en person i karantene og ingen nye smittede. Her går alle skoler og barnehager over til grønt nivå fra mandag førstkommende, etter å ha vært på gult nivå siden mandag i inneværende uke.

I Rauma har man i snitt hatt en ny smittet hver dag den siste uken. Enkelte av disse har ikke tilhold i kommunen, men befinner seg i kommuner med større smittetrykk. Rauma har totalt hatt 58 smittetilfeller siden mars i fjor.