- Finn frem flagget til fredag

Det er oppfordringen til sambygdingene fra dovreordfører Guri Ruste, i forkant av kronprinsbesøk og jernbanejubileum kommende fredag.

Flagg på fredag: Fredag kommer H.K.H. Kronprins Haakon til Dombås i anledning Dovrebanens 100-årsjubileum. Dovreordfører Guri Ruste oppfordrer alle sambygdinger til å finne frem flagget denne dagen.  Foto: Illustrasjonsfoto

Nyheter

I forbindelse med Dovrebanens 100-årsjubileum er Kronprins Haakon ventet til Dombås rundt klokken halv ni fredag morgen. Dovreordføreren oppfordrer derfor alle sambygdingene sine til å flagge fra tidlig morgen.

- Dovrebygda er jo kledd i vakre høstfarger, så tenk hvor flott det vil bli å hilse kronprinsen med norske flagg i tillegg, sier hun.

Jubileumstog

Hun inviterer videre folk til møte opp med flagg for å være med og feire jernbanejubileet.

- Det er jo en stor begivenhet vi feirer. Det var og er viktig for bygda at jernbanen kom hit, og har gitt oss mange positive ringvirkninger, slår hun fast.

Jubileumsfeiringen i Dovre starter allerede torsdag, med flere arrangementer gjennom dagen. Fredag starter jubileumstoget, med damplokomotiv og gamle, restaurerte vogner, turen fra Dombås til Støren. På toget vil det være en rekke inviterte gjester, med H.K.H Kronprins Haakon i spissen. Dovre kommune fortsetter feiringen med ulike aktiviteter frem til onsdag, 22. september.