Her blir det minimuseum med jernbaneverktøy

Som en del av jubileumsprogrammet for feiringen av Dovrebanen 100 år, inviterer Korsvoll Maskin AS, i samarbeid med Dovre kommune, til omvisning i Grønbogen pukkverk søndag den 19. september.

Minimuseum: I en brakke langs veien inn til selve steinbruddet har Ola Håkon Korsvoll rigget i stand et minimuseum fylt av gamle jernbaneredskaper.  Foto: Dovre kommune

Nyheter

Pukkverket var svært viktig under byggingen av Dovrebanen tidlig på 1900-tallet, og i dag leveres det fortsatt pukk og grus til jernbanen.

I anledning jubileet har Ola Håkon Korsvoll rigget i stand et minimuseum fylt av gamle jernbaneredskaper i en brakke langs veien inn til selve steinbruddet.

Leif Jonny Olestad har ordnet fotoutstilling med gamle fotografier fra Dovrebanens tidlige år. Olestad vil være "stasjonsmester" i brakka og ta imot de besøkende.

I tillegg vil to veteraner fra jernbanen, Torgeir Tveita og Tor Egil Dahl, fortelle om museet, utstyret og utviklingen av redskaper opp gjennom årene.

I selve pukkverket vil Ola Killi og Morten Borkhus demonstrere knusing og fortelle om hvordan produksjonen foregår i dag.

Det vil bli kokt kaffe på svartkjel/bålpanne, og det vil bli servert kake.

Pukkverket i Grønbogen.  Foto: Dovre kommune