Nå skal Ilka-Dovreskogen bygges ut med bredbånd

Tidligere i sommer ble det lagt ut utlysning for bredbåndsutbygging i flere områder i Nord-Gudbrandsdalen.

Bredbånd i Dovre: Nå skal det bygges bredbånd mellom Ilka og Dovreskogen.  Foto: Illustrasjon/Simen Rudiløkken

Nyheter

Dovre kommune la ut ett prosjekt, området Ilka-Dovreskogen. Området bygges ut med offentlig støtte fra staten, fylkeskommunen og kommunen sammen med tilkoblingsavgiften fra innbyggerne. Denne er som i alle tidligere bredbåndsutbyggingsprosjekt på 10 000 kroner.

Frist for utbyggere for å levere tilbud var 30. september.

Ved fristens utløp hadde kommunen mottatt flere tilbud og er svært fornøyd med det. Innlandet fylkeskommune ved Abakus AS kjørte anbudsprosessen på vegne av alle kommunene Nord-Gudbrandsdalen. Det har allerede blitt gjennomført møter med alle tilbyderne.

Målet er innen kort tid å skrive kontrakt med utbygger og det vil da komme mer informasjon fra oss om hvem som kommer til å bygge ut og hva som blir fremdriftsplan for prosjektene, opplyser Dovre kommune på sin hjemmeside.