Juni får gå verdenscup etter kjempeløp i helga

Juni Arnekleiv fikk sitt internasjonale gjennombrudd da hun i helga ble nummer tre i IBU-cuprennet i Slovakia. Dombås-jenta både skjøt feilfritt og gikk fort i sporet. 22-åringen presterte så bra at det nå blir verdenscup.

På pallen: Juni Arnekleiv kapret i helga sin første pallplassering i IBU-cupen. Torsdag blir det verdenscupdebut på Dombås-jenta.  Foto: Anne Marie Aa/Arkiv

Nyheter

Juni fikk på søndag beskjed om at hun og Ragnhild Femsteinevik som for øvrig vant på lørdag og ha gått verdenscup tidligere, skal reise videre til Tysland. Et par av dem som er tatt ut til OL i Kina, velger å stå over rennene i Ruhpolding. Norges Skiskytterforbund velger derfor å hente opp de to som gjorde det best i IBU-cuprennene i helga. Dermed får Arnekleiv muligheten til å debutere i verdenscupen. Det skjer langt tidligere enn forventet.