Politiet styrker beredskapen i forbindelse med uværet – Oppfordrer befolkningen til å sikre og flytte verdier

Mildvær og store nedbørsmengder de kommende dagene fører til stor fare for flom, snøskred og jordskred i Nord-Gudbrandsdal, Valdres og Folldal i Østerdalen.

Politiet i Innlandet styrker beredskapen i forbindelse med uværet som er ventet denne uken.  Foto: Gorm Kallestad/NTB/NPK

Nyheter

Politiet i Innlandet oppfordrer befolkningen til å sikre og flytte verdier bort fra utsatte områder.

NVE har sendt ut farevarsel på oransje nivå for flom for de nordvestlige delene av Innlandet fylke. Skjåk kommune og Lesja kommune ser ut til å få størst nedbørsmengder. Farevarselet gjelder fra onsdag 12. januar. Det er også stor fare for flom, snøskred og jordskred i de nordvestlige delene av Valdres samt Folldal i Østerdalen.

Politiet oppfordrer sterkt at folk ikke begir seg ut på skitur eller topptur i høgfjellet de kommende dagene.

Politiet oppfordrer også alle til å holde seg oppdatert om situasjonen på www.varsom.no og kommunens nettside.

– Det viktigste nå er at alle sikrer egne verdier som står ved elver og bekker, for eksempel campingvogner og biler. Flytt de bort fra utsatte områder. Rens vannveier som kummer for snø, is og jord slik at vannet kan renne fritt og ikke lager nye vannveier. Hold god avstand til elver og bekker med stor vannføring, sier Pål Erik Teigen, stabssjef i Innlandet politidistrikt.

Politiet har satt i gang egne tiltak med ekstra mannskaper på vakt og en tett dialog med Statsforvalteren i Innlandet og de berørte kommunene.