– Det er første gangen hun har gått uplassert i et løp, så da avslutter vi. Nå har jeg revet skoene og sluppet henne på beite, sier han.

Psykisk sperre

– Egentlig skulle jeg vel ikke prøvd igjen. Foten ble i orden, men så ble det dette magesårgreiene, som hun ble gående med for lenge før jeg tok tak i det. Jeg var ikke klar over hva det var, men hun begynte å bli litt grinete når jeg skulle ha på henne selen. Hun fikk medisin som hjalp, men hun hadde gått for lenge, og derfor satte det seg i hodet hennes, forklarer Skrugstad.

Han mener at magesåret er leget, men at det psykiske sitter i, noe som gjør at traveren ikke vil yte maksimalt fordi hun tror det blir vondt om hun gjør det.

– Hun vet når det begynner å bli påkjenning at det blir det vondt. Det kan hende det er vondt også, men en vet at hestene kan innbille seg slikt også, forklarer han, fordi de vet at det har gjort vondt i tidligere tilfeller.

Mangler det lille ekstra

I løpet på Bjerke hadde hun god fart, men fikk ikke ut det lille ekstra.

– Hun gikk på 20,5, så farten er der, men hun tar ikke i, bekrefter Skrugstad.

Om hun hadde gjort det, er han sikker på at hun ville rundet feltet og tatt teten med god den gode baneplasseringen hun fikk.

– Tiden er ikke noe å si på, men det som mangler for å komme helt fremst, er at hun ikke vil ta i på slutten. Hun kan løpe i 20-fart uten å ta i, men hvis hun skulle vunnet søndag måtte hun ha gått et sekund fortere. Så nære er det. Hun har egentlig ikke blitt vant med å ha blitt jaget, for hun har gjort det selv hele tiden. Å bli jaget, vil hun ikke være med på, sier han.

Bedekket

Nå går Lannem Silje hjemme og venter på å bli drektighetsundersøkt om vel en uke. Den utvalgte er topphingsten Tekno Odin.

– Er hun drektig blir hun sluppet på sommerbeite i Einbuggdalen sammen med datteren Stina og søsteren sin, sier eieren.

Vi lurer på om han er helt sikker denne gangen, på at Lannem Silje ikke skal ut i løp igjen.

– Ja, det er jeg sikker på, for jeg ser det på hele merra. Tor Wollebæk sa det i går også, at hun hadde blitt grinete. Og det er ikke brukbart, stadfester han.

Skrugstad sier at selv om hun ikke vil løpe mer, kan hun brukes som både kjørehest og tømmerhest.

– Hun har egentlig gjort det bra som det er også, humrer han.

Og det er det ingen tvil om, med så mye som 6.881.134 innkjørte kroner i karrieren.

I Solvalla hadde hun også farten inne, men med høy varme og for lite væske i kroppen var det vanskelig å prestere i toppsjiktet for Silje. Skrugstad forteller at hun på turen til Bjerke tømte hele to vassbøtter før de kom frem.

Mange vil ha Silje som avlshoppe, men Skrugstad sier han vil ha henne selv, og at han ikke har hjerte til å avhende henne.

– Da sier det seg selv. Hun får bare slite med meg, smiler han.

Og det er nok Silje helt enig i der hun tripper rundt på jordet hjemme på Lannem i sitt eget tempo.