Det var over 200 påmeldte totalt, og deltakerne konkurrerte i en rekke ulike klasser. Inga Selsjord, Kristine Tøndel Rundtom, Solveig Svensli, Kaja Dalum Bakkhaug og Eivor Rusten Bergdomås stilte i klassen showdans gruppe. De hadde innøvd et program med svært høy vanskelighetsgrad, og imponerte dommerne i en slik grad at de stakk av med førsteplassen og kan dermed titulere seg som Norgesmestere.

Sterk innsats

Suksessen stoppet imidlertid ikke der. I klassen Duo, der jentene danser to og to, sikret Kaja og Eivor seg en andreplass, mens Kristine og Inga tok tredjeplassen. Videre fikk Marie Olsen-Bye fjerdeplass og Ingvild Angard femteplass i klassen Solo hiphop voksen, som hadde et særdeles tøft nivå.Mor til Eivor, Hildegunn Bergdomås, forteller at Duo og Solo er spesielt vanskelig, da deltakerne ikke får vite musikken de skal danse til, på forhånd.

- De skal gjenskape musikken gjennom bevegelsene. I og med at de ikke kjenner musikken på forhånd er det vanskelig å øve inn et bestemt program, og de må endre planer underveis, noe de klarte kjempefint, forteller hun.

Fantastisk trener

Hildegunn fremhever den gode jobben Marie Olsen-Bye gjør for teamet, som trener med stor omsorg for jentene.

- Hun er som en søster eller mamma for jentene. Hun gjør en fantastisk jobb med dem. Jeg tror faktisk hun prioriterte jentene mer enn seg selv i forkant av NM, roser hun.

Seieren feiret jentene med en tur i svømmehallen på hotellet, men de hviler på ingen måte på sine laurbær. I morgen har de meldt seg på ulike workshops, der de kan lære nytt og utvikle seg videre som dansere.