Da Robert Sletten i høst søkte om å få etablere en midlertidig isbane på Hjerkinndammen i vinter, var han fortvilet over svaret han fikk. Saken måtte behandles i PNU-styret, og de skulle ikke ha noe møte før tidligst midt i februar. - Jeg forstår at kommunen må følge sine rutiner, men det er synd dersom det skal ødelegge for oss. Dette er tross alt veldig vær- og sesongavhengig, sa Sletten den gangen. Nå har Dovre kommune tatt dette til etteretning, og gått med på skriftlig saksbehandling, og i går kveld fikk Bernhard Svendsgard inn det siste svaret. Det var et ja fra Geir Arne Hageland (Sp), som da hadde ombestemt seg, etter å ha vært den eneste som stemte nei i utgangspunktet. - Jeg er prinsippielt i mot, men ønsker ikke å trenere saken, når jeg er i klart mindretall, sier Hageland i en kommentar. Ved vanlig saksbehandling i møte, ville flertallet bestemt, mens skriftlig saksbehandling krever enstemmighet.

Bør være permanent

I følge vedtaket gis det dispensasjon fra lov om motorferdsel i utmark og på islagte vassdrag, nasjonal forskrift §6, til å etablere en midlertidig isbane på Hjerkinndammen i vintersesongen 2016. Fred Arne Hessen (H) ber om at dette legges inn som en permanent løsning i fremtidige reguleringsplaner, et forslag som får støtte fra Odd Leif Angard (Sp).

Skår i gleden

Når Vigga snakket med Robert hadde han nettopp fått gladnyheten på telefon fra Bernhard Svendsgard, men enda ikke mottatt det skriftlige vedtaket. Så vidt Vigga kjenner til åpnes det for kjøring i ni dager, en uke med helg i begge ender, forutsatt gitte sikkerhetstiltak, og nødvendige avtaler. - Det er i så fall litt synd, sier Sletten. - Både jeg og de to jeg har med meg som medansvarlige pendler på jobb, og har ikke mulighet til å ta ferie en uke for å drive med dette, så ukedagene er egentlig helt uinteressante, sier han. I følge Sletten kom dette tydelig frem i søknaden, og han håper det blir tatt med i betraktningen dersom løsningen blir permanent, slik Hessen foreslår.

Takknemlig

Når det er sagt, understreker Robert at han er veldig glad for å ha fått klarsignal. - Jeg er veldig takknemlig for å få muligheten, og gleder meg til å komme igang. Til helga blir det opp å ta isprøver og begynne å frese opp bane, forteller Robert. Han har selv to biler stående klare til start, og var på Losna sist helg for å friske opp kjøreferdighetene sine. Akkurat når det blir kjøring på Hjerkinn vet han ikke, men oppfordrer folk til å følge Hjerkinndammen Isbane på facebook for oppdatert informasjon.