Nor Freeski og Dombås IL arrangerte norgescuprunde i friski på Dombås lørdag. Konkurransen i big air ble holdt på hoppet Frøysa, som var større enn noen gang.

Ledet etter innledende

Martin Håkonsen Kvatningen ledet etter kvalifiseringsrunden med 88 poeng. De tolv beste gikk videre til finalen. Det ble hoppet to hopp i hver runde, der den beste poengsummen teller.

– Det er viktig at utøverne viser at de har kontroll i lufta. Trikset skal se lettest mulig ut, forklarte speaker Vemund Sande.

I finalen

I finalen lå Kvatningen fortsatt på førsteplass etter første runde med 93 poeng, til Henrik Melhus fra Freidig sportsklubb gjorde en dobbel 1440 mute grab i andre runde. Melhus slo da Kvatningen med 95,33 poeng.

– Jeg er fornøyd, selv om det var synd å ikke lande siste runnet, sa Kvatningen, som synes det var moro å kjøre på hjemmebane.

Artig på hjemmebane

Adrian Hovaukholen Lyngen (18) deltok også, men var uheldig og falt etter begge hoppene i den kvalifiserende runden.

– Det er løyle å være med på hjemmebane, sa Lyngen etter runden.

Arrangørene av Norgescupen var fornøyde, selv om det kunne vært noen flere deltagere. Det var 19 utøvere på startstreken, noe som skyldtes at mange norske har tatt turen til Sveits og European Open i helga.

- Imponert over dugnadsånden

Leder for Dombås IL, Erland A. Løkken tok turen i bakken for å se på arrangementet.

Full fres søndag

Søndag blir det også full fres i bakken, da arrangerer Dombås IL og Oppland skikrets Oppland freeski cup, en konkurranse med lavere terskel.

- De minste hopper på Madonna, de større hopper på Vesle-Frøysa. En kan bare dukke opp, men jeg setter pris på en sms i forkant, opplyser Jan Lyngen, en av arrangørene.