Knut Riise (9), Johanna Matre Rognerud (12) og Anne Karin Riise (50) har en ting til felles under VM i Russland. De er alle aktive samlere av fotballkort, og har dannet en liten klubb der de byttehandler kort med hverandre. Det er like spennende hver gang en ny pakke fotballkort åpnes, for det er noen som alltid dukker opp - andre er blant sjeldenhetene. Det hender seg de ser kamp sammen også. Mandag denne uka sto England klare i byen Volgograd for å spille mot Tunisia. Og når vi har med tre Liverpool-fans å gjøre er det ingen tvil om at det er «Three Lions» det skal heies på. Johanna og Knut kommer på besøk til Anne Karin, og før kampen starter tar de seg tid til kortprat og kortbytting.

– Permen starter med Egypt. Det er fordi de er i første gruppa, men også på grunn av han her, sier Anne Karin og peker på kortet av Liverpools stjernespiller Mahamod Salah.

Hun er fotballinteressert, men sier kortene først og fremst er for å ha oversikt over de forskjellige lag og spillere. Og da er det greit å ha noen å bytte med. To fulle pakker med kort blir gitt til Johanna og Knut når de kommer, det er alltid greit å ha noe man kan bytte mot. Fotballnavn ramses opp.

– Er det noen som har Diego, spørres det.

Johanna er svært fornøyd med å ha kortet til Mané fra Senegal og Firmino fra Brasil. Fotballinteressen er stor på Lesja skule, men Johanna mener det er mer interesse for Premier Leauge og Champions Leauge. Hun har ei venninne til som samler fotballkort, Knut er den eneste i sin klasse.

Bytter etter scoring

De er med i samme tippegruppe, som har tippet både finalelag og toppscorere. Anne Karin holder en knapp på England-Brasil i finalen, Johanna har gått for Spania og Brasil mens Knut går for Frankrike-Tyskland. Når kampen begynner stilner praten om kort. Det klappes i hendene og hoppes i sofaen.

– Klåssåvedde, utbryter Knut når det er en spiller som ikke handler helt etter boka.

Det er flere til stede, uten å samle på fotballkort. Og når engelske Jesse Lingard bommer på en storsjanse rett før slutten av 1. omgang kommer det et utbrudd fra Kjetil Rognerud i hjørnet av sofaen.

– De e nå som f**k! - til stor latter fra de andre tilstedeværende.

Knut gir sitt Lingard-kort sponant bort til Johanna.

– Jeg gidder ikke å ha en spiller som bommer slik, sier han.

Minuttene går, og stillingen mellom lagene har vært 1-1 i det som for en fotballfan virker som en evighet. Så, i det 90.minutt scorer Harry Kane.

– Jaja, vi får være raus. Men det kunne nå ha vært en annen som scorte. Kane spiller jo på Tottenham, sies det.

En gang Liverpool-fan, alltid Liverpoolfan, blir det sagt.

Anne Karin og Johanna sammenligner fotballkortene sine.