Travdronninga fra Dovre er tilbake i travbanen etter behandling av magesår. Eier og trener Ola Skrugstad mener at de med det har funnet svaret på hvorfor Silje ikke ville løpe mer.

Hadde vondt

– Dyrlegen jeg bruker sa at når de har magesår er det vondt, og da vil de ikke. Og det skjønner jeg godt, for jeg så på henne da hun skulle gå unnabakke, og da bremset hun. Men nå går det for fullt her. Så da får vi se da, om hun stopper eller hva hun kommer til å gjøre.

Løpet går på Biri søndag om en uke.

– Det er melding en uke i forvegen. Løpet er en sprint med likestart, så det kommer til å gå fort. Jeg var ute og kjørte med henne i går, og da fungerte det i alle fall fint.

Sporvalg ikke så farlig

Ola forteller at sporvalget ikke blir trekt før innmeldingen er utgått, og at det bare er ti som kan starte.

– Hvilket spor hun får har jeg egentlig ikke brydd meg så hardt om når det gjelder henne. Eneste gangen hun hadde spor som jeg så at det var et minus, var da hun var ute sist, på Romme. Da hadde hun 11. spor, og da måtte hun liksom vente til alle de andre hadde fått plassert seg før hun fikk plassert seg selv. Så da ble hun sittende sist. Og hun var ikke i orden da heller, det så jeg. Men Tor sa at hun gikk godt, og det gjorde hun forsåvidt. Hun gikk i fjerdespor i en sving der og det blir langt. Og så ble speeden for lang, og da så jeg at hun begynte å bremse innover mot mål fordi hun ble sliten.

Eliteløp

Lannem Silje kommer til å få hard konkurranse på Biri, da det er et V75 eliteløp.

– Så nå er det de hardeste hun skal konkurrere mot, sier Ola.

Han vet ikke hvem hun skal møte, bare at det er seks innmeldte til nå.

– Det er såkalt mørk innmelding, forklarer han.

Nå er han utrolig lettet og glad over at hoppa hans er i form igjen.

– Ja, det var trivelig. For det var ikke så løyle da jeg lanserte at det var det slutt fordi hun stoppet. Men da jeg fikk forklaringen på det, var det greit. For jeg skjønte jo ikke hvorfor det skjedde. Silje har aldri vært feig noen gang, men når hun hadde vondt, sier det seg selv.

Magesårmedisin

Da Vigga laget det siste intervjuet med Ola der han fortalte at det var slutt, kommenterte han dengang at han lurte på om hun hadde vondt i magen fordi hun hadde vært så matt i hårlaget siste tiden og mistet matlysten. Noe som viste seg å stemme.

– Hun har fått en kur som heter Gastrogard over atten dager, og nå ser alt normalt ut. For nå har hun sluppet vinterhåret, blitt blank i pelsen og i øynene, og vil bestemme det meste når vi er ute og kjører igjen, smiler han.

Han sier at jo hardere hun går på, dess bedre liker han seg selv.

– Ja, selv om jeg ikke greier styre henne, for hun vet hvor langt hun skal gå før vi skal stoppe.

Lov å ombestemme seg

– Nå må de jo skrive om hele Trav og Galoppnytt igjen nå da, spør vi spøkefullt, siden de laget et ekstra stort nummer da dere hadde bestemt dere for å legge opp?

– Ja, he-he. Det blir som jeg fikk beskjed om fra en oppi Trøndelag. Det var spørsmål om hun ikke kunne komme dit og starte i et løp. Men jeg bestemte at hun ikke skulle ut der, og da kom det melding om at det er lov til å ombestemme seg, ler han.

Nå ser han spent frem mot løpet på Biri om Super Silje vil trave eller stoppe opp.

– Men jeg tror det går fint nå når magen er i orden, mener Ola.

Vigga ønsker lykke til med comebacket!