For medlemstallet stiger raskt mot tusen. Det hele begynte for ni måneder siden, i Ørsta. Der bor Kjetil, som egentlig er dombåsgutt. Han flyttet fra bygda for 11 år siden, og driver i dag som anleggsmaskinmekaniker for Caterpillar.

– Jeg så det begynte å komme slike grupper, og tenkte at det hadde vært moro å lage en lignende selv. Jeg liker jo å mimre og se tilbake i tid, så jeg ville høre om det også var andre som husket noe de ville fortelle om, sier han.

Det tok av

Kjetil brukte som grunnlag det han husket best selv fra oppveksten i de første statusene. Så tok det helt av. Gruppen fanget interessen til både unge og eldre. Og det som i første omgang skulle være en tulleside, ble etterhvert en side preget av lokalhistorie. Både gamle bilder, videosnutter og historier blir delt og kommentert.

– Jeg så ikke for meg at det skulle bli så interessant for så mange og i så bredt spekter. Og det som kanskje har overrasket meg mest, er de virkelige gamle tingene som kommer opp. Men, det er veldig artig, sier han.

Satt spor

Det er ikke bare de som bor, eller har bodd på Dombås, som har engasjert seg i gruppen. Også folk som har bodd på Dombås i korte perioder er aktive brukere.

– Det er artig å se at bygda har satt spor i disse menneskene, sier Kjetil.

Han forteller at som administrator har han en veldig enkel og hyggelig jobb. De som er inne på siden, behandler andre med stor respekt.

– Jeg føler meg veldig trygg på at de oppfører seg som folk. Siden ruller og går uten moderator. Til nå har jeg bare slettet ett innlegg, som faktisk ble lagt ut ved en feiltagelse, sier Kjetil.

Vil ikke være streng

Det eneste han har fått tilbakemelding på, er at noen legger ut ting fra nabobygdene også, og ikke bare fra Dombås.

– Jeg mener at bygda ikke er så stor annet enn at de fleste kjenner til hverandre. Folk har rekt mellom disse grendene hele tiden, og jeg har ikke sett noen grunn til å gjøre noe med det, smiler han.

Heller ikke vil han være den som står over og leter etter feil. Her skal det være åpent for alle.

Historisk stoff

Mye av det som blir lagt ut av gamle bilder får stadig kommentarer fra forskjellig hold som har historisk verdi. Har Kjetil tenkt å gjøre noe med det?

– Jeg har ved flere anledninger luftet tanken om noen vil ta tak i og gjøre noe mer ut av det historiske stoffet som blir lagt ut. Selv har jeg ikke en sjanse til det. Her er det jo mye interessant historie. Og det er kunnskapsrike folk som har delt mye av det de vet, sier Kjetil.

Navneskifte?

Kjetil har mange ganger fundert på om gruppa egentlig burde hatt et annet navn, siden mye av det som blir lagt ut ikke passer til tittelen.

– Siden det historiske materialet, og kunnskapen rundt det, er av en slik karakter og alder, at det går langt forbi, og bak, hva folk praktisk talt kan huske, synes jeg det nesten blir en hån mot bygdas flotte historie, når så mye verdifull historie blir lagt ut under et såpass flåsete gruppenavn. Men dette er kun mine egne tanker, og vil flertallet at gruppenavnet skal bestå, eller ingen reagerer på det, så forblir navnet uforandret, sier han.

Daglig på Facebook

Kjetil er en ivrig bruker av Facebook, og innrømmer at han må innom hver dag for å sjekke statusoppdateringene. Selv har han fått frisket opp mange gamle minner ved hjelp av siden. Men Kjetil vil ikke ha æren for at gruppa har blitt så populær alene, for som nyligste status sier:

– Hadde det ikkje vore for døkk alle, i skrivande stond, 981 andre medlemman her, så hadde det ikkje vore noggo gruppe!