Verdens beste snowboardkjørere møttes til kappestrid i Trysilfjellet i helga der blant annet Ståle Sandbech, Ulrik Badertscher, Sven Torgren, Len Roald Jørgensen, Emil Ulsletten og Gjermund Bråten  deltok.

Kjørernes premisser

Burn King of the North skjer på kjørernes premisser. Derfor fikk også burns eget nordiske snowboardteam selv invitere to av sine favorittkjørere, samme hvor de kommer fra i verden. Fredag ble det kjørt rail jam før det braket løs med big air-konkurransen lørdag.

Yngste deltager

Marcus Kleveland (14) var yngste deltager hadde wild card, og fikk en stor oppgave med å kjempe mot flere av de beste i verden. Han var den eneste som landet en trippelcork og slo med det ut flere av verdensstjernene.

Værgudene var ikke helt på lag med kjørerne med tidvis snø og vind, som utgjorde en viss sikkerhetsrisiko. Men etter hvert tittet sola frem igjen så både publikum og utøverne fikk nyte konkurransen.

Fredag reiser Marcus til Penn- sylvania i USA for å delta i en konkurranse for unge snowboardere. Han og Emil André Ulsletten er de eneste norske deltagerne.

– Det er en shoot for et amerkikansk snowboardmagasin, sier Ulsletten, som forteller at man må bli invitert for å delta.