Sesongens tredje siste verdenscuphelg skulle startet torsdag, men kvinnenes normaldistanse måttet utsettes til fredag på grunn av været. Tåka ble for tett til at det var mulig å gjennomføre konkurransen.

Ingrid Landmark Tandrevold og co. må med andre ord vente en ekstra dag på å få konkurrere for første gang etter VM i Nove Mesto.

– Det er veldig synd for oss som arrangør at renn blir avlyst. Vi synes først og fremst synd på utøverne og fansen som hadde kommet hit til tross for det elendige været, sier sjef i Holmenkollen Skifestival, Stefan Marx, til NTB.

– Vi er glade for at vi får en ny sjanse fredag, legger Kollen-toppen til.

Kompenserer publikum

Publikummerne som torsdag måtte reise hjem med uforrettet sak får også en ny mulighet til å se verdens beste skiskyttere for både menn og kvinner fredag.

– De som hadde billett i dag, får en billett til i morgen som erstatning. Vi har heldigvis litt plass i anlegget da, sier Marx.

Han var ikke selv involvert i beslutningen om å avlyse torsdagens renn.

– Man prøvde i det lengste å gjennomføre, og vi fikk beskjed flere ganger om at det ville bli renn. Dessverre ble tåka til slutt så tett at det ble for vanskelig. Det var juryen som tok beslutningen, sier Marx.

Renndirektør Borat Nunar sier:

– Forholdene ble bare verre, og værmeldingen er slik at det ikke skal bli bedre, men heller enda verre. Faren var at vi kunne startet rennet for så å måtte stanse det midt i løpet. Det er det verste mulige scenarioet. Siden værmeldingen er litt bedre for i morgen, bestemte vi i juryen at vi ikke skulle ta risiko, men avholde begge normaldistansene i morgen.

Bedring fredag

Fredag skal Johannes Thingnes Bø og resten av herreeliten etter planen også gå normaldistanse. Da er det ventet litt mindre vind, men fortsatt nedbør nær hele dagen.

– Det vi har fått fra meteorologene ser lovende ut. Da skal været lette fra lunsjtid. Dermed gleder vi oss til fine renn i morgen, sier han.

– Det blir ikke avlysning fredag?

– Vi råder ikke over været, men regner med at meteorologene vet hva de snakker om, sier Marx.

De nye starttidene for fredagens renn er kvinner 12.30 og menn 15.30.

Det fuktige været kan føre til at tåka også melder seg i Holmenkollen når det lørdag er fellesstarter på programmet for kvinner og menn.

Aller best vær ligger det an til å bli søndag når det skal gås blandet stafett for både to og firemannslag.