Brunbjørns manglende evne til å gjennomføre prosjektene, samt flere feil og mangler ved det arbeidet som er gjennomført, førte til at HomeNet mandag erklærte heving av kontraktene og at Brunbjørn tas av arbeidet med umiddelbar virkning.

– Dette har vært en vanskelig sak for alle involverte, men vi er først og fremst opptatt av at sluttkundene skal få lynraskt fiber inn i husene sine som lovet, og at vi oppfyller de lovnader vi har gitt til fylket og kommunene. Det er klart det kan oppstå noen mindre forsinkelser, men vi er sikre på at de leverandørene vi nå har brakt på banen har evnen og viljen til å levere både raskt og med høy kvalitet. Dette er kjente leverandører som vi har arbeidet med i en årrekke, sier Brynjar Andersen, administrerende direktør i HomeNet i en pressemelding.

HomeNet har fått på plass en rekke entreprenører som starter arbeidet umiddelbart. I Nord-Gudbrandsdal vil Bracom også stort sett overta prosjektene, men for et lite antall enkeltprosjekter vil kundene få direkte beskjed om fremdrift og ny entreprenør i løpet av kort tid.

De neste par ukene brukes til å legge en ny fremdriftsplan.