Denne helga er det Grimsdalsdager, med blant annet det tradisjonsrike markedet på Pundarvangen, og konsert med Marie Klåpbakken på Tollevshaugen. Nå blir det bedre adkomst for alle dem som har tenkt seg til fjells for å være med på moroa.

På oppdrag for Grimsdalsvegen har tre lokale ungdommer fikset på vegen med et smil. Mange har gitt tommel opp til Ola Einar Svartbrenna (16), Ole Magnar Graffer (15) og Trond Erik Talleraas (17) i det de har passert vegarbeiderne.

Positive

Hvor mange hull de har fylt i, det har de ikke tall på.

- Åh nei, det er altfor mange, ler de og ser på hverandre.

Rundt tre dager regner de med går med til arbeidet med vegen. Vegen ble høvla tidligere i år, nå er det alle hull som må til pers. De har bare fått positive tilbakemeldinger fra forbipasserende bilister.

Været avgjør

Hvem som kjører og hvem som står går bak med spader og fyller i hull bytter de på. To av gutta har seter i Grimsdalen, og alle tre forbinder seterdalen med sommeren. Trafikken innover dalen har vært varierende i sommer, forteller bomvakt Kjell Egil Knarrum.

- Det er veldig væravhengig, noen dager er det ganske bra. Er det sol ser vi at det kommer en del biler, forteller han.

Markedet på Pundarvangen lover boder med tradisjonsmat, keramikk, glasskunst, smykker, klær, treprodukter, garn og søm Det vil være kaffe og noggo attåt.

Elisabeth Espeseth fra Lora skal synge, Dovre Jeger og Fisk skal ha aktiviteter for store og små, barna kan få prøve å ri på hest og Dovre Spelemannslag sørger for god bakgrunnstemning.

- Husk kontanter og godt vær, og kanskje en enkel campingstol eller et sitteunderlag. Det kan bli trangt om plassen på benkene, oppfordrer arrangørene.

Fredag skal det være ølsmaking av lokalt øl på Grimsdalshytta.

Bomvakt Kjell Egil Knarrum tar imot betaling fra Inger Kristiansen. Hun har hytte på Dombås, og skal på «dametur» der de skal kjøre gjennom Grimsdalen og tilbake gjennom Folldalen.
Det er mange hull å lappe på for de ivrige dovreungdommene.