Dombås skole har hatt fast tradisjon i flere år med morgensamlinger en gang i uken i adventstiden. De tre siste årene har lærerne hatt underholdning på én av samlingen, noe som har resultert to underholdende videoparodier på kjente sanger.

Innleid regissør

I år har det vært enklere morgensamlinger, med tenning av lys og sang. I stedet har skolen invitert foreldre og andre til skuespillet «I en vinternatt» denne uken.

Selv om temperaturen krøp nærmere 15 minusgrader, ga klarværet perfekt stemning for forestillingen i Minneparken. Med varme klær la ikke kulden en demper på opplevelsen.

Dansepedagog Cindy Van Schendel har vært instruktør og regissør for danseteateret. Publikum fikk følge lille Toni, som var på leting etter hunden sin Joppe. Underveis treffer hun mange skikkelser i den stormfulle vinternatten.

Kort innøving

Fortellingen ble fremført ved hjelp av dans, og fortellerstemme spilt inn på forhånd. Skuespillet foregikk både på scenen og i skogen i Minneparken. Stemningsfull musikk og lyssettingen både med scenelys og levende lys satte prikken over i-en.

Alle 128 elever på barneskolen deltar under skuespillet, i tillegg til lærerne. Cindy fortalte at det har vært veldig moro å jobbee med forestillingen.

– Vi hadde bare en knapp måned på oss, vi har øvd bare fire uker, forteller Cindy.

Hun har jobbet mye med danseteater i Nederland, og har jobbet med flere teater-oppsettinger der.

Ny sjanse torsdag

Dombås skole fikk tildelt 30 000 kroner fra den kulturelle skolesekken til forestillingen. I tillegg har skolen bidratt med en del selv.

– Vi er veldig glade for å ha med oss Cindy på laget, roste rektor Arild Killi.

Elever og lærere har lagt ned et stort arbeid i den flotte forestillingen, som også er å se torsdag kveld i Minneparken, for de som ikke fikk sjansen onsdag.