Etter første skyting kunne Juni noteres ut på 5.plass, og det i et seniorrenn i NM i sin første juniorsesong.

- Jeg gleder meg spesielt på vegne av unge Arnekleiv, sa avtroppende skiskytterpresident Tore Bøygard da løperne var på veg ut fra standplass etter første skyting.

Da hadde arenakommentator Bengt Fasteraune og speaker Ole Kristian Stoltenberg gitt publikum en ordentlig opplæring i hvordan man oppfører seg når man ser på en fellesstart i skiskyting. Og jubelen var ekstra høy da Arnekleiv passerte, noe den unge skiløperen også fikk med seg. Det ble til sammen to bom, som ga henne en 19.plass i mål.

- Det var omtrent som forventa. Jeg hadde et mål om topp 20 med 18 treff eller bedre. Dette var utrolig morsom, sa hun etter målgang.

Avgjørelsen om å gå ble tatt seint, ikke før kvelden før i ellevetida. Det er en avgjørelse hun ikke angrer på. Hun fikk med seg både publikums jubel og den gode plasseringen hun hadde i starten på løpet.

- Det var godt å høre at jeg lå bra an. Det var tett om plassene, sa hun.

God stemning

Det var jevne forhold og tette løp både for kvinner og menn. Mange hadde nok tatt turen spesielt for å se på «Kongen av skiskyting», Ole Einar Bjørndalen, som stilte til start. Og de fikk de ekstra god tid til, Bjørndalen fikk tre bom på første liggende skyting og måtte dermed ut i strafferundene. Han endte til slutt på 23.plass. Det var et langt tog av løpere som lå godt som likt etter med alle blinker nede etter første skyting, en av dem var Ulekleiv, som hadde feilfri skyting på begge liggende. På stående ble det tre bom på hver skyting.

- Jeg blir nok litt for stressa når det kommer til stående skyting, der blir jeg for unøyaktig, sa Ulekleiv, som synes det var et artig løp å gå.

- Stemningen var god, og det var veldig artig å ligge i tetgruppa i tre runder. Dette var en bra avslutning på sesongen og med løyper i verdensklasse, sa Ulekleiv, som ble nummer 35.

-Takk for oss

Skiskytterpresident Bøygard takket Dombås IL og Dovre kommune for et flott arrangement.

- Tusen takk for at vi fikk være gjester hos dere. Dette var en flott avslutning på sesongen. Vi kommer gjerne tilbake, sa Bøygard.

Ivrige funksjonærer fikk også en takk fra både leder i idrettslaget, Erland Løkken, og leder i skiskyttergruppa, Anders Norderhus. Tarjei Bø vant herreklassen foran Aleksander Os og Lars Helge Birkeland. Marte Olsbu klatret øverst på pallen i dameklassen, etterfulgt av Synnøve Solemdal og Marion Rønning Huber.

Juni Arnekleiv inn mot mål til en 19.plass.
Øystein Ulekleiv var med i tetgruppa i tre av fire runder under fellesstarten.