Tekst og foto: Bjørnhild Vigerust

- Er det en John Deere?

Forventningsfulle øyne ser spørrende opp på Jan Myrvold, som akkurat har fortalt små og store i Dovre barnehage at han og Maskinentreprenørenes Forbund er på besøk for å gi dem fine premier. Inn på lekeplassen triller maskinentreprenør Stian Brenden en splitter ny trøtraktor av ypperste slag – heldigvis med "riktig" grønnfarge!

Tidlig krøkes

Hvert år velger MEF ut en barnehage i Oppland som får tittelen Årets Entreprenørbarnehage, for blant annet å være flinke til å bruke naturen rundt seg. Premien er intet mindre enn 10 000 kroner samt en trøtraktor, og i år var turen kommet til Dovre barnehage.

- Det er så hyggelig å gjøre litt ekstra for de små, og dessuten har vi tro på å sette anleggsbransjen litt i rampelyset slik at barna kan bli kjent med den. Når vi kommer på besøk lurer alle fælt på hvem vi er og hva vi gjør, og når vi drar igjen har alle lyst til å bli anleggsmaskinfører, smiler Myrvold.

Kyndig veiledet av Stian Brenden fikk barna også kjøre en ekte gravemaskin, samt prøvesitte i traktoren hans. Og at maskinentreprenøren nok greide å rekruttere noen fremtidige maskinførere var det liten tvil om.

Foto: Lokalavisa Vigga
- Å kjøre gravemaskin var kjempekult, ikke skummelt i det hele tatt, sier Ingrid Holsbrekken (5) stolt. Hun kjører for første gang, men forteller at hun ofte sitter på med bestefar i traktoren hans. Han har nemlig et eget, lite sete ved siden av sitt. Og at hun har lyst til å bli anleggsmaskinfører når hun blir stor er hun ikke i tvil om. – Det er nemlig ikke bare gutter som kan gjøre det! Foto: Lokalavisa Vigga
Foto: Lokalavisa Vigga