– Nå får vi styrket kompetansen på ett sted. Jo flere på ett lag, jo bedre blir det. Vi skal gjøre det akkurat som NAV-kontorer som har 150 ansatte, sa blant annet NAV-leder i Lesja Dovre, Åsta Børte i talen til de fremmøtte.

Videre fortalte hun at åpningstidene blir endret og flere får hjelp på tidspunkt som passer dem bedre.

– Som stor offentlig forvaltning skal vi være der. I 2017 var det stor digital utviklingen, og det er noe vi også skal følge, sa hun.

Stiller seg positiv

Fylkesdirektør i NAV Oppland, Nina Vaage er svært positiv til sammenslåingen av NAV-kontorene, og mener det har vært litt av en reise for å få dette til.

– Før brukte det å være lange køer, og man forventet å få svar på alt mellom himmel og jord. Vi trenger å få folk ut i arbeid, uten det har vi ikke for eksempel ikke lærere og helsevesen. Det skal NAV bygge en bro mellom, sa Vaage.

En fordel som Vaage la frem er at brukerne slipper å møte naboene som er ansatt på NAV.

11 ansatte

NAV har nå fem nye ansatte i tillegg til seks som var før. Dette tilsvarer 9,2 årsverk tilsammen.

– Dette betyr at huset blir fullere og mer dynamikk i gruppa på NAV, sier Børte.

For ordfører i Dovre kommune, Bengt Fasteraune, mener han dette er et veldig fornuftig valg.

– Lav arbeidsledighet

– Det er et kompetansemiljø på elleve personer som har et utrolig stort ansvar. For oss i bygdene skal NAV-kontorene være en motor for å få folk i arbeid og ikke minst gi folk den hjelpen de trenger, sier Fasteraune.

Vaage nevnte også lav arbeidsledighet og høy andel i arbeid i Dovre og Lesja kommuner, sammenlignet med landets kommuner og Oppland. Det er Fasteraune glad for.

– Det viser at det er en befolkning i Lesja og Dovre som er interessert i å jobbe og har høy arbeidsmoral. Det må være et godt utgangspunkt for NAV Lesja Dovre, sier han.

Noe han også likte var da Vaage snakket om at brukerne nå kan velge mellom flere saksbehandlere.

– Jeg tror at noen brukere ønsker å møte saksbehandlere som kan se på situasjonen med litt andre øyne, forteller han.

NAV-leder Åsta Børte holdt tale om at det blir større fora for å ta de omfattende sakene. Foto: Håkon Wikan
Nina Vaage skrøt av befolkningen i Lesja og Dovre, og viste til at det er lav arbeidsledighet sammenlignet med andre kommuner og landet. Foto: Håkon Wikan