Markens Grøde er i full gang på Lesja, i dag med martnasdag ved Lesja sjukeheim. Denne delen av arrangementet kom på plass for tre år siden, etter initiativ fra ansatte ved sjukeheimen, og tanken er å skape et inkluderende arrangement der flest mulig får delta.

Mye ull

- Vi har en del dårlige pasienter, som desverre ikke kommer seg ut, men alle som er i stand til det er med, forteller Jenny Imenes-Nyløkken. I tillegg er det mange andre som har tatt turen, så plassen på nedsiden av sjukeheimen er full av liv og røre. Tema for årets Markens Grøde er Sau i sentrum, og det er mye ull å se og få kjøpt, men også andre varer, til glede for både øye og gane.

På plassen bortenfor går blant annet fire ullgriser i en innhegning. Et dyr de færreste kanskje har kjennskap til, og som lokket mange skuelystne bort. Sauer, høner og en hest var også å treffe.

Vakker visesang

Vigdis Wisur sto for den musikalske underholdningen, med viser av blant andre Prøysen, Taube og Bye. Konserten som opprinnelig var planlagt innendørs, ble spontant flyttet ut da gradestokken viste tjue varme grader, og nedbøren uteble til tross for en del skyer. Folk sang med, og koste seg med vafler og annet godt mens de lyttet til musikken. - Senere blir det toraderspill, og forhåpentligvis kommer barnehagen på besøk, forteller Jenny, som sier seg godt fornøyd med arrangementet.

Vigdis Wisur sto for den musikalske underholdningen.