Vigga møter alle de ansatte på Joker på Lesja i det samme de skal åpne butikken denne morgenen. Alle gjør sine oppgaver for å fylle på og rydde i butikken, klart for en ny dag. Latteren henger løst mellom butikkhyllene mens jobben blir gjort. Den gode stemningen blant de ansatte er godt merkbar.

- Vi har et meget godt arbeidsmiljø her, og vi gleder oss til å gå på jobb hver eneste dag, sier de seks glade butikk medarbeiderne.

Lager god stemning

Butikksjef og medeier av butikken, Rigmor Ulateig, tror ikke det er mange bedrifter som har null sykmeldinger blant de ansatte gjennom et helt år.

- Selv om noen av oss er litt snufs en dag, så går vi på jobb likevel. Vi har selvfølgelig vært heldige, for skulle noen falle og brekke et bein, kan de jo ikke noe for det, sier Rigmor.

Hun fullroser sine ansatte over hvor flinke de er, og hvilken god stemning de lager i butikken.

- De er oppriktig interessert i hvordan det går med butikken, og det betyr selvfølgelig mye både for trivsel og driften her. Gode holdninger er viktig og det har alle mine ansatte. Jeg vil tro at kundene også merker den gode stemningen her. Jeg håper i alle fall det, sier hun.

Har det helt topp på jobb

2012 var et godt år på alle måter for Sentrum kjøp. Nå i ettertid ser de at det var lurt å legge ned Aurstad handel, selv om det var trist da det skjedde. Unni Tordhol begynte i butikken i 1986, og flere av de andre medarbeiderne begynner å få lang fartstid der.

- Ikke har vi planer om å gi oss heller, for her har vi det helt topp. Hver eneste dag på jobb, sier alle de ansatte.

- Ikke skoftet, jeg heller

Kaffe og biteti har de også ordnet med til karene som kommer for å drikke kaffe i gangen utenfor butikken hver morgen, frem til ny kafé åpner.

- Det er trivelige folk som jobber på Sentrum kjøp. Jeg har forresten ikke skoftet dag her jeg heller, men det er nå kaffedrikking, det da, sier Kjell Løftingsbakken og ler.

Positivt for begge parter

På fredag åpner kafeen og blomsterbutikken, ved siden av Sentrum kjøp.

- Det ser vi veldig frem til. Jeg tror det vil bli positivt for begge parter, og enda flere hyggelige medarbeidere under samme tak, sier Ulateig.