Fra og med neste uke er skiskytterdronning Tora Berger sin bok ”Strikk med Tora” i salg hos Coop Mega Dombås. Ellers er den også å finne rundt om i landets bokhandler, og på nett. - Det er litt synd at den ikke er i salg flere steder her i området, men det er Gyldendal som står for distribueringen, sa Tora da hun lanserte boka si på Kafe`n på Lesja i helga.

Mange hadde møtt opp til kaffe, kake og strikking, og salget av boka gikk strålende. Tora Berger selv skrev hilsener i bøkene, og signerte med et ”lykke til”. Etter at hun la skiskytingen på hylla har hun hatt bedre tid til å dyrke sin andre store lidenskap, strikking, og hun er fornøyd med resultatet, inspirasjonsboken Strikk med Tora. - Da Gyldendal først kontaktet meg med idèen, var jeg egentlig litt lunken. Jeg tenkte at markedet måtte være mettet, og at det å komme med en strikkebok i 2015 – som var den opprinnelige planen – kanskje var litt ut, fortalte Tora. Men hun lot seg overtale, og resultatet er en tjukk bok, der strikkeinteresserte lesere kun finner oppskrifter designet av Tora selv.

- Boka gjenspeiler meg, og det er jeg fornøyd med, sa Tora. - Her er  mye hund, og få blondekanter, for å si det sånn, lo hun. På fremsidebildet er Tora avbildet i supporterstrikk, og det er det en del av i boka. - Det kan virke litt voldsomt, men ved å bytte ut fargene har man funksjonelle og gode ullklær, mente hun. Generelt har hun lagt vekt på å bruke standard pinner og garn i alle oppskrifter, slik at alle kan stå fritt til å sjonglere med merker og farger. - Det skal ikke være reklame for noen garnprodusent dette, men det er klart man får sine favoritter, så noen er nok overrepresentert i boka, sa hun.