Arrangørene trodde at de hadde tatt godt i når de forberedte markedet, men kaffematen som skulle holde til to dager forsvant ut lørdag. Her måtte frivillige hjem for å bake mer om kvelden, en innsats Laila Brøste i Bjorli Rånå grendeutvalg setter stor pris på. Godt vær og større mengde utstillere sørget for å doble besøkstallet fra i fjor.

Både bygdefolk, hyttefolk og tilreisende koste seg ved markedet på Bjorli samlingshus. I år var kafeen utvidet til å også ha en avdeling ute, noe mange benyttet seg av i det gode høstværet. Martin Kjøpstad fra Vestnes og Stig Flem fra Søvika har begge hytte på Bjorli, og for dem er markedet en tradisjon. De har sørget for å ha både potet, honning og blåbær til vinteren, og melder om god stemning på marked på Bjorli.

– Vi må støtte opp når det skjer noe. Dette burde vært minst tre ganger i året, sier de to.

Rekordsalg

Flere av selgerne var også overveldet over besøket.

– Jeg trodde jeg hadde pakket med meg nok til to dager, men der tok jeg feil, sier Sofia Maria Bang Elm i Avdem gardsgrønt.

Etter noen timers nattarbeid var grønnsaksbordet fylt opp til en ny dag på Bjorli. Fotograf Øyvind Kåre Sunde bruker ordet eventyrlig når han skal fortelle om responsen han har fått på sin salgsutstilling på markedet.

– Det har vært helt utrolig. Det var enormt med folk lørdag. Jeg fikk solgt alt jeg hadde, og mere til, sier Sunde.