I følge operasjonsleder Hallgrim Ous hos Gudbrandsdalen politidistrikt ble det utenlandske vogntoget stoppet etter tips fra publikum.

– Vi fikk henvendelse fra noen som mente de observerte våpen i vogntoget på Dovreskogen i dag tidlig, forteller Ous torsdag morgen.

Senere på dagen forteller Ous at en lokal person ringte inn til politiet da han ble truet med en pistol av vogntog-sjåføren. Sjåføren i 50-årene er anmeldt og siktet, og er tatt inn til avhør. Personen som ble truet observerte en person til i vogntoget.

Pistolen som ble funnet viste seg å være en såkalt softgun, som skyter små harde plastikkuler. Disse kan være svært like ekte våpen.

– Personen ble pekt mot, og det ble tatt ladegrep på pistolen. Et slik våpen kan oppleves svært virkelighetsnært, forteller Ous.

Bevæpnet aksjon

Tre uniformerte politibiler med politibetjenter fra både Otta og Lesja og Dovre lensmannskontor stoppet vogntoget ved halv 9-tiden tirsdag.

En forbipasserende forteller til Vigga at politiet var bevæpnet da de stoppet vogntoget.

– Det var en helt udramatisk pågripelse. I og med at det var mistanke om våpen i vogntoget, ikler vi oss bevæpning, forteller Ous.

Politiet undersøkte vogntoget etter en henvendelse om at det var observert våpen i det på Dovreskogen.