- Det er allerede en suksess, neste år håper vi KorGalla blir for hele landet, sier Olaug Enstad, leder i Norges Korforbund Gudbrandsdal og medlem i SUNKI, komiteen som arbeider med KorGalla. SUNKI er samarbeidsutvalget i Norges Korforbund Innlandet som består av tillitsvalgte fra Hedmark, Vestoppland, Østerdalen og Gudbrandsdal. Årets galla er for kor fra Hedmark og Oppland som skal samles til workshoper, prisutdelinger og fest, etter inspirasjon fra idrettsgallaen. Arrangementet er på Lillehammer Hotell. 13 kor har meldt seg til å underholde, både Dovrefjell Disharmoniske Selskab og Lesja og Lesjaskog sangkor skal bidra.

Noe nytt for kor

Enstad sier at dette ikke er i stedet for, men i tillegg til, arrangementer som KorCup og sangerstevner.

- Dette er noe helt nytt, og et sted for å gjøre stas på dem som gjør en ekstra innsats, sier Enstad.

KorGalla er nettopp det. Ordentlig galla. Kari Toft og Reidar Kjæstad er konferansierer. En jury bestående av Åsmund Nordstoga, Anne Enger og Per Arthur Christensen har plukket ut vinnere i hver av de ni kategoriene. Det skal kåres en vinner i kategoriene årets tillitsvalgt, korildsjel, dirigent, kor, korproduksjon, rekrutteringsstund, korby/korbygd og rekrutteringstiltak. Det vil også bli delt ut en egen ærespris.

Ydmyk nominert

Harald Berg fra Dombås er nominert som årets tillitsvalgt, for sin innsats i Dovrefjell Disharmoniske Selskab (DDS). Han var med på å starte koret i 1981, og har siden oftest vært dirigent. Det siste året har han vært formann, i tillegg til dirigentvikar.

- Jeg har et godt styre med meg, skryter Berg.

Han ble både overrasket og glad da Enstad ringte for å fortelle om nominasjonen. Han hadde ikke tenkt tanken om at han kunne være en av de nominerte.

- Jeg ble både beæret og ydmyk. Er jeg så bra at jeg fortjener en pris, spør Berg.

Blir en livsstil

Kor og korps har blitt en livsstil for Berg. Tidligere i år fikk han 60-års medalje for lang og tro tjeneste i Dombås musikkforening.

- Det sosiale er viktig. Det er miljøskapende, og du blir god sammen med andre mennesker. Kor er noe du kan drive med hele livet, sier Berg.

Han har mange gode minner fra årene i DDS,

- Kor gir meg veldig mye, og jeg er alltid i godt humør når jeg kommer fra øving, sier han, og er overrasket over at det ikke er flere som ønsker å synge i kor.

Det er bare to nominerte fra hele Gudbrandsdalen. Den andre nominerte er Runar Granskogen fra Tretten sangkor, som er nominert i klassen årets ildsjel.