Da den populære trioen Sol i Skuggeskog gikk på scenen på Viewpoint Snøhetta i går kveld, hadde de en joker i ermet. Finn Sandum, som er onkelen til Øyvind, og mannen bak diktene Sol i Skuggeskog har satt melodi på, var med, og han leste noen av sine egne dikt. Egentlig er Sandums dikt skrevet mest som terapi for egen sjel, og var aldri ment for offentliggjøring. Det var helt tilfeldig at Øyvind kom over en samling i sin tid, men det er ingen tvil om at diktene også slår an blant publikum.

Stappfullt

Hvor mange som møtte opp på Tverrfjellet i regnværet i går, er umulig å si. Jo Skorem ved Norsk villreinsenter anslår at det var godt over hundre personer inne, hvilket er godt og vel tjue mer enn det er plass til. Folk satt også benket ute, både foran og bak bygget, og noen vandret litt til og fra. Men at minst 150 var innom, til tross for været, er nok en rimelig gjetning.

God stemning

Ingrid Lian-Bjørgum, Einar Lian-Bjørgum og Øyvind Sandum dro igang konserten et kvarter før planlagt tid, da var det uansett ikke mulig å presse inn et eneste menneske til. De presenterte sine melodier, som er inspirert både av norsk og amerikansk folkemusikk, som lekende og lett akkompagnerer tekstene til dikteren fra Skjåk.

Ute øste regnet ned, og inne dugget Viewpoint slik ned at det ikke var rare ustikten igjen, men det la absolutt ingen demper på stemningen i det stappfulle lokalet. Øyvind tegnet hjerter i duggen, mens Ingrid sang vakre kjærlighetsviser, og publikum lot seg bevege.