BJØRNHILD VIGERUST

Skirennet med start og mål ved Eftansåe på Dovre, har blitt er en kjær tradisjon både for bygdafolk og feriegjester. Nesten hver Skjærtorsdag siden tidlig syttitall har Gråsiderennet blitt arrangert – om enn med litt ulik løypetrasé og -lengde.

For alle slags ski

I år var intet unntak, og arrangør Dovre Idrettslag gledet seg over svært god påmelding i både racing-, trim og barneklassen. Med nypreppa skispor og påsketemperatur i luften, lå alt til rette for en fin dag i skigledens ånd.

– Her er det med både unge og gamle, veteraner og nykommere, racere og kosetur-gåere. Vi ser også at det er noen hytteiere som melder seg på, og det er jo veldig trivelig. Slikt blir det god stemning av, sier Knut Edvin Lindsø i Dovre IL.

Ny løyperekord

I racer-klassen deltok 13 løpere, inndelt i kvinne- og herreklasse. I dameklassen vant Mari Sverdrup, Synne Trygsland Bratlie ble nummer to og Margit Hågå nummer tre. I herreklassen vant Kristoffer Sverdrup med tiden 44.59 som også er ny løyperekord, foran Magnus Hjort og Jon Håvard Hågå.

I trimklassen deltok hele 32 løpere, og i barneklassen 26 løpere i aldre fra tre til ti år.

Alle førstegangsgåere premieres med bronsemedalje, mens fjerde gangs deltakelse gir sølv og åttende gang gull. Videre premieres det for 12 og 25 års deltakelse.