Jesper Selsjord som går i 4.klasse på Dombås skole, ble vinner av Oppland fylkesbibliotek sin konkurranse, fortell eventyret på nytt.

I hard konkurranse med to hundre andre elleville eventyr, innsendt av elever mellom 3. og 7. trinn fra hele Oppland, kunne Jesper Selsjord fra Dombås stikke av med første plassen. Den unge forfatterens bidrag var: Dei tre bukkane som skulle til Paris.

Juryen har følgende begrunnelse for sin avgjørelse: Holder seg på elegant vis til oppgavetekstens krav, bruker sprudlende humor og overraskende vendinger, eventyrlig fantasi, herlige detaljer som han også følger opp helt til sluttpoenget.

- Det var artig å vinne, men veldig overraskende. Jeg skriver ikke så veldig mye til vanlig, men denne oppgaven jobbet jeg lenge med. Jeg trodde jeg aldri skulle bli ferdig. Jeg ble veldig godt fornøyd med eventyret, og hele klassen jublet høyt når jeg vant, sier en glad Jesper Selsjord.

Som premie arrangerer Oppland fylkesbibliotek tur for hele klassen med program og bevertning på Lillehammer under Litteraturfestivalen onsdag 25.5. Der skal den offisielle kåringen foregå i kulturhuset Banken, etterfulgt av forestillingen Harehjerte. Tidligere vinnere var i 2009 på Kapp skole og i 2010 fra Beito skole i Valdres.