Målet er å pusse den opp og gjøre fartøyet helt originalt og kjørbart fram til 1. september, da krigsminnesamlinga på Dombås skal ha åpen dag, ifølge styreleder for DLKMS Rune Nørstegård.

Maskinen er for øyeblikket utlånt til ubestemt tid av Lars Fransplass. Bestefaren til Fransplass kjøpte panservogna på militærauksjon etter 2. verdenskrig. Da var planen at den skulle brukes til brøyting i Brøstdalsvegen, like ved fylkesgrensa mellom Lesja og Rauma.

Ifølge Nørstegård var den meget bensintørst, og derfor dyr i drift. De siste 40 årene har den stått i ro, men nå håper styret i DLKMS å få liv i den nok en gang.

Panservognen er av typen Cherillette UE, og ble produsert av Renault mellom 1932 - 1940. Den veier omtrent 2,7 tonn, og rommer 2 personer. Den ble opprinnelig brukt til å trekke kanoner og ammunisjonsvogner.

Den er av fransk opprinnelse, men hvordan den havnet i Norge er foreløpig ukjent, ifølge Nørstegård. Enten den kom med franskmenn som ble landsett under krigen, eller ble tatt med av tyskerne som krigsbytte gjenstår å se.

Slik så den opprinnelig ut. Foto: DLKMS