Gjennom ulike kvalifiseringsrenn gjennom sesongen har de 30 beste jentene og guttene på 15 og 16 år i Norge blitt tatt ut til Young Star i Oslo. Der møttes de til fellesstart onsdag.

I god form

– Jeg har slitt litt med sykdom tidligere i vinter, så jeg er veldig fornøyd. Både formen og skytingen fungerte bra, sier Dombås-gutten.

Han hadde ni treff, og forteller at skyteformen har blitt bra etter jul.

– Det er vel ett av de beste løpene jeg har gjort frem til nå, sier han.

Young Star blir hvert år arrangert forbindelse med verdenscuprennet, som i år falt sammen med VM. De unge stjernene fikk billetter til mix-stafetten til seniorene.

Vil til Lillehammer

Kristoffer går siste året på Dovre ungdomsskole og sikter seg inn på NTG på Lillehammer til neste år som sitt førstevalg. Hvis han ikke kommer inn der, skal han fortsette på Dombås.

Det neste store rennet han skal være med på er hovedlandsrennet i Målselv, som går samme helg som NM på Dombås. Selv er han året for ung til å være med på norgescupen hjemme.

– Det største målet for fremtiden er å få gå verdenscuprenn og vinne der, og aller helst vinne VM og OL, sier han.

Han berømmer det gode miljøet hjemme på Dombås som har fremmet mange gode i sporten.

– Jeg har alltid trent med de som er litt eldre, som Jo og Juni, broren min Henrik og den gjengen der. Nå er flere flyttet ut, og broren min er treningspartneren nå, sier Kristoffer.

Sterkt

Det ble en sterk dag for Nord-Østerdal Skiskytterkrets på Young Star. Ørjan Moseng tok førsteplass, Kristoffer Sverdrup fjerdeplass, Jørgen Solhaug Sæter femteplass, Magnus F. Moan åttendeplass, og Eirik Horten 19.plass. I jenteklassen tok Maren Bakken en fjerdeplass og Marie Grue en 22.plass.