I helga deltok den ivrige dressur-rytteren på hallmesterskap, arrangert av Grenland Ryttersportklubb. Der tok hun og Futte, eller Holmens Facos, som han heter på papiret, bronse.

Det var siste konkurransen til Caroline i ponni-klassen, etter nyttår er hun junior-rytter og starter i konkurranse med hesten Lerens Leonardo.

Fin avslutning

I mesterskapet var det rekordpåmelding, og det var 15 ekvipasjer i klassen til Caroline.

– Det var en veldig fin avslutning, sier Caroline.

Hun lå kun to poeng fra å få sølvmedaljen, de poengene mistet hun da Futte slo over i trav en gang,  når det egentlig var galopp.

Caroline rir for Borge Rideklubb i Fredrikstad, og trener nå hos Anne Hilde Linden på Tanum.

Ny trener

Linden har ti NM-gull, ett Grand Prix-gull og mange flere medaljer bak seg, og er regnet som en av dem som har holdt på lengst med dressur i landet.

– De siste månedene har det løsnet, og alt har falt på plass, sier Caroline, som roser Anne Hilde.

Feriene tilbringer Caroline hos treneren, med besteforeldrene kun ti minutt unna. Caroline går studiespesialiserende på Otta, og neste år får hun individuelt opplegg for å kunne trene mer på dressur-

sporten.

Starter med hest

Leonardo er en seksårig vallak, som er avlet hjemme på Leren på Dovreskogen. Junior-ryttere starter normalt med en hest som er eldre, så rytteren kan lære av hesten.

– Nå kan Leonardo lære samtidig mens jeg lærer. Jeg må først bli kjent med ham, og lære meg å kontrollere hesten, sier Caroline.

– Det blir en prøvelse, det er noe annet enn ponni, forklarer moren Cathinka, som også rir dressur.

Caroline vil gjerne delta i norgesmesterskap som junior med Leonardo, men er seniorrytter allerede om to år. Hun har et mål om å bli så god som mulig, og vil etter planen ri Leonardo også som seniorrytter. Første konkurransen blir forhåpentligvis på vårparten neste år.