Bare en lokal fører kom videre til finalerundene i Hekkmester'n i  helga.

Fire NMK Nord-Gudbrandsdal medlemmer var påmeldt til Hekkmester'n, men etter to innledende runder var det bare Kjell Ivar Bævrevoll som var igjen til siste runde og tilslutt finale. Totalt 53 deltagere hadde møtt opp på bilcrossbana på Bjorli for å kokurrere i hvem som var best til å kjøre med hekk, altså ha motoren bak. Bævrevoll kom til B- finala, og kom til slutt på en 8. plass i Hekkmester'n. Ett stakkars lite poeng til fra de innledende rundene hadde han hatt plass i A-finala.

- Jeg kunne tenkt meg en plass i A-finala, men hadde dårlig bil i dag. Jeg har mista bilen min to løp på rad, så i dag kjørte jeg med noen rester jeg har skrudd sammen, sier Kjell Ivar.

Intern kamp

Neste år er det landsfinale på hjemmebane. Kjell Ivar håper å bli kvalifisert, og da skal det satses.

- Hvis jeg klarer å kvalifisere meg dit skal tusenlappene rulle, sier bilcrossveteranen med et glis.

En annen kar med et glis er sønnen JB, som i bilcrossverdenen står for Joakim Bævrevoll. Han kjørte sitt siste juniorløp under Hekkmester'n, og skal debutere i seniorklassen mot fatter'n og de andre allerede på klubbmesterkskapet neste helg.

- Det skal bli spennende, og å kjøre mot pappa blir nok det mest spennende, Han har sagt han aldri skal slippe gassen for meg. Og jeg skal aldri slippe gassen for ham, sier Joakim.

Mor og bestemor Eline Bævrevoll har vært både funksjonær og publikummer under løpene til NMK  Nord-Gudbrandsdal i mangfoldige år. Nå har hun flere generasjoner å følge med på, men kjenner ikke nervøsiteten på samme måte som før.

- I starten da jeg så på var jeg veldig nervøs, men det går mye bedre nå. Og jeg vet de er godt sikra, sier Eline.

Snart har hun nok et barnebarn å følge med på i bilcrossporten. Joakims lillebror, Jonas, skal stille til start i junior trening. Joakim lå lenge ann til å gå til topps i juniorfinala i Hekkmester'n, men ei girkasse som gikk i lås satte en stopper for det.  Hekkmester'n 2013 ble Roar Evjen fra Ål, som kjører for NMK Gol. Tittelen som hekkmester var absolutt verdt turen over fjellene. Han hadde tre strakte heatseiere som tok ham rett til A-finala, og rett til topps.

- Det er selvfølgelig morsomt. Jeg har en sønn som skrur, og han står for mye av jobben, sier Evjen.

Og i Hekkmester'n kan han antagelig være deltager i mange år framover.

- Det blir ikke tomt for folkevognbobler hos meg på en stund, jeg har vel mellom 20 og 25 stykker, sier årets hekkmester.

- Artig uansett

Det var også løp for dem med frontmontert motor. Atle Einbu Teigen vant C-finala, og gikk da automatisk videre til B-finala. Der ble han ikke å finne på startplata, motoren kokte og satte punktum for Teigens kjøring den dagen.

- Det er artig å vinne uansett finale, jeg er glad jeg kom såpass langt før det stoppa, sa Teigen, som har kjørt sin andre sesong.

Stian Lotten var eneste lokale løper i A-finala i frontklassa. Han hadde to heatseiere med seg før finala, og var fornøyd med sin femte plass etter endt løp.

- Dette var kjempemoro. Det er artig å gjøre det bra mot så bra førere, sa Lotten.

Flere av finalepartnerne kom høyt opp i årets landsfinale i bilcross. Og neste år er det nettopp landsfinala som skal arrangeres på Bjorli.

- Gjennomføringen av løpet i dag har vært god, og det løptekniske til landsfinala har vi kontroll på. Men vi har mye annet å jobbe med mot arrangementet neste år når det gjelder alt som skal skje utenom løpet, sier klubbleder Kent Rudi, som håper mange funksjonærer vil melde seg for å ta i et tak.