TERJE LISØDEGÅRD

De tre litauiske mennene som ble pågreper og siktet for verktøytyveri fra et firma i Jora Industriområde natt til sist onsdag, og pågrepet i Sel onsdag morgen, er nå varetektsfengslet i fire uker, hvorav brev- og besøksforbud i to uker.

Trioen fra Litauen stilte seg i tingretten i Lillehammer torsdag helt avvisende til beskyldningene om at de begikk tyveriet nord for Dombås.

En av mennene, som titulerte seg som direktør i hjemlandet, har hevdet at målet med turen til Norge var å kjøpe en bil, en Transporter, av en litauer som er bosatt i Ålesund. Dette er den samme bilen som politiet tok i beslag etter pågripelsen av mennene i Rostgrenda onsdag morgen.

Store verdier

Fra bedriften i Jora industriområde ble det stjålet nøkkelpipe-sett for mellom 50.000 og 100.000 kroner. Tyvegodset ble ikke funnet i bilen litauerne var i besittelse av, og er ennå ikke funnet.

Grunnen til at trioen havnet i Rostgrenda i Sel, var at de bare skulle opp i høyden for å se på utsikten, hevder de... Så kom politiet og klappet håndjernene på dem.

Med håndjern i retten

Trioen stilte også med håndjern på seg i tingretten i Lillehammer torsdag. Fire politimenn passet på trioen inn og ut av tinghuset, og det ble tydeligvis ikke tatt noen sjanser under den rettslige framstillingen av mennene.

Sporjakt på DNA

- Vi skal nå avhøre mannen i Ålesund, som står som bileier. Dernest søker vi etter mulige DNA-spor på åstedet på Jora, sier politiadvokat Eystein Husby til Vigga.

Han ba om at mennene av hensyn til unndragelsesfaren holdes i varetekt i fire uker, og at de tre har brev- og besøksforbud iu to uker av hensyn til etterforskningen og mulig kontakt med andre utenforstående.

Mennenes forsvarer, advokat Lorentz Stavrum, ba om at mennene ble løslatt, subsidiært at de holdes i varetekt kortere enn i fire uker.

Politiadvokat Eystein Husby fikk medhold i sin påstand om fire ukers fengsling. Foto: Terje Lisødegård