Kongeparet ønsket å hedre innsatsen som blir gjort av aktive eldre over hele landet. Derfor inviterte de 70 ildsjeler på Afternoon Tea på Slottet.

Eldre ildsjeler

På sine besøk rundt i landet møter Kongefamilien mange frivillige og ser den store betydningen av innsatsen de legger ned, både for lokalsamfunnene og menneskene i nærmiljøet. De siste årene har derfor Kongen og Dronningen valgt å invitere grupper av eldre ildsjeler til Slottet for å hedre dem og arbeidet de gjør.

Eriksen var én av fire fra Oppland som var innbudt til selskapet og som fikk hilse på de kongelige. Han var overrasket da han fikk invitasjonen, men synes det var stort å bli nominert. Eriksen ble plassert ved Dronningens bord, og forteller at hun tok seg god tid til å snakke med de enkelte rundt bordet.

Lett å prate med

– Hun hadde sett et avisutklipp av meg der jeg stod med gitar over skulderen og lurte på om jeg var musiker. Hun visste også om Hjerleid på Dovre, for de hadde drevet med en del reparasjoner på prinsehytta i Sikkilsdalen, og der var det en dame fra Hjerleid som hadde vært, fortalte hun meg, sier Eriksen.

Han synes praten gikk lett, selv om det var en kongelig han snakket med.

– Jaja, ja. Det var da bare et vanlig menneske, så det var ikke noe problem, sier han.

Det å ha blitt nominert er en æresbevisning han setter pris på.

– Jau, en må vel si at det er nå svært også, da, innrømmer han.

Innspill fra kommunen

Dovre kommune forteller at de har kommet med innspill på samme måte som de gjorde med hageselskapet som ble arrangert i forbindelse med kongeparets 80-årsfeiring. Ordfører Bengt Fasteraune sier at Eriksen har vært en ildsjel av rang, både av det som går på kultur og musikk, men også det som har vært gjort i forhold til fjellskolen, og ikke minst til det han har gjort i forhold som skribent og historiker. Alf Eriksen har tidligere også fått kulturprisen i Dovre.

– Ja, begrunnelsen er alt det som han har holdt på med i en mannsalder. Han er jo en fantastisk formidler, og det er alt dette samlet som har vært innspillet fra oss, sier ordføreren.

Han nevner seterboka som bare ett eksempel på Eriksens kulturbidrag.

– Som fagperson er han svært dyktig, og tilgjengelig for allmennheten, roser Fasteraune.

Ordføreren presiserer at kommunen ikke har bestemt noe, men bare kommet med innspill videre til fylket. Hvert fylke valgte deretter ut fire personer til arrangementet.