Sverige vant med 13,8 sekunder ned til den norske duoen. Frankrike tok 3.-plassen.

– Det var skikkelig kult. Det var gøy å stå der på siste skyting med Hanna. Jeg var veldig rolig, og så hørte jeg at hun begynte å bomme. Jeg gjorde mitt beste, men så ble det to bom, oppsummerte Arnekleiv den siste etappen overfor NRK.

Parstafetten var Arnekleivs første i verdenscupen, og hun fullroses av makkeren for måten hun taklet presset på:

– Jeg er kjempeimponert. Juni tar det som om hun hadde gått det hundre ganger før, sa Lægreid til rikskringkasteren.

Lægreid åpnet førstetappen med fullt hus på liggende, før han gikk på ett ekstraskudd på sin første stående skyting.

Dermed måtte Arnekleiv veksle ut med en luke på 11 sekunder opp til Østerrike i tet. 24-åringen røk på tre bom selv, men gikk lynrask i sporet og sendte Lægreid ut på 2.-plass, bare 5,8 sekunder bak Frankrike.

– Denne etappen av Juni var solid. Hun går så riktig og leverer en strålende sisteserie, kommenterte Synnøve Solemdal på NRK.

Arnekleiv imponerte

Makkeren klarte imidlertid ikke helt å følge opp Arnekleivs gode etappe. Lægreid røk først på tre ekstraskudd på sin liggendeserie, før han gjorde opp med fult hus på stående. Likevel hadde Arnekleiv 17,3 sekunder å ta igjen på Sverige i tet.

Arnekleiv fulgte opp med fult hus på liggende, mens svenske Hanna Öberg røk på ett ekstraskudd. Dermed var de helt likt før den siste skytingen.

Der røk begge på flere ekstraskudd, men Öberg var raskere på stamplass og gikk ut med et forsprang på 6,8 sekunder.

Flere stafetter

Senere lørdag klokken 14.50 skal det også gås blandet stafett i Östersund. Der består det norske laget av Karoline Knotten, Ingrid Landmark Tandrevold, Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø.

Søndagens normaldistanser blir de første individuelle rennene i den nye verdenscupsesongen.

Östersund er base for skiskyttereliten fram til og med søndag 3. desember. Etter det flytter verdenscupen seg til Hochfilzen i Østerrike.