Varselet gjelder for blant annet Stuggudal, Dovrefjell, Venabygdsfjellet i de nordlige områdene fra lørdag ettermiddag til søndag ettermiddag. I sør gjelder det Trollstigen, Valdresflya og Haukelifjell, der faren er ventet å vare fra fredag kveld til søndag morgen.

Snøfokken kommer som følger av kraftig vind fra vest og nordvest, ifølge yr.no.

Det kan skape lokalt vanskelige kjøreforhold på grunn av snø som pakker seg i veibanen, og det kan føre til redusert sikt og kolonnekjøring.

Snøfokk på Saltfjellet

Det er ventet lokal snøfokk i fjellet på grunn av kraftig vind fra øst og snø i Nord-Norge fra natt til lørdag fram til lørdag ettermiddag. Saltdal, Saltfjellet og Mo i Rana er blant utsatte områder.

Meteorologene anslår at det er ventet fralandsvind og litt nedbør i Nord-Norge denne helgen. Også der kan det bli utfordrende kjøreforhold på fjellet.

Fylkesvei 63 stengt to steder

– Et lavtrykk er på vei med ordentlig ruskevær. Vinden blir sterk lørdag, men minker gradvis søndag, skriver meteorologene om helgeværet i Sør-Norge på X/Twitter.

Fylkesvei 63 Trollstigen og strekningen på samme vei mellom Geiranger og Langvatn holdes stengt inntil videre på grunn av værforholdene, melder Statens vegvesen.

Trollstigen har allerede vært stengt i en uke, og ny vurdering er ventet mandag klokken 9, skriver NRK.

Vind i vest øker skredfaren

Det er også sendt ut gult varsel om jord- og flomskredfare for deler av Vestlandet og Møre og Romsdal.

– Utsatte bane- og veistrekninger kan bli stengt. Flomskred har lang rekkevidde og kan gå ned i dalbunnen selv om det løses ut høyt i terrenget, lyder advarselen på varsom.no.

Innstiller fergeavganger til Danmark

Color Line innstiller alle avgangene sine mellom Norge og Danmark lørdag, melder NRK. Årsaken er dårlige værforhold på strekningen.

Innstillingene omfatter alle avganger fra både Larvik og Kristiansand.

Det er sendt ut gult farevarsel for storm i Ytre Skagerrak fra og med natt til lørdag. Meteorologene fraråder båtferdsel og advarer om meget høye bølger.