Lesjaskog er et av relativt få steder i landet du kan spille fotballgolf. I tillegg tilbyr Pål Mølmen på Øyom event de beslektede spillene frisbeegolf og diskgolf. - Men det er fotballvarianten de fleste kommer for å spille, sier han,

og forteller at interessen har tatt seg kraftig opp i løpet av de årene han har drevet.

God sesong

- Denne sommeren kommer jeg nok opp i 3000 besøkende, sier han,

og forteller at folk kommer fra både nær og fjern for å spille. Han er nå inne i årets siste åpningsuke, og håper den verste tælen holder seg unna frem mot helga. - Det er litt hardt for graset at det spilles her når det er så kaldt, men dette er høstferieuka på Møre, og den er for godt besøkt til at jeg har lyst til å stenge helt. Ofte er det den beste uka i hele året, forteller Pål.

Kvalitet som markedsføring

Blant vestlendingene som har tatt turen til Øyom event denne uka, er det en gruppe Pål setter litt ekstra pris på å ha på besøk. Nemlig rekruttlaget til Molde fotballklubb. - Disse gutta har ambisjoner. De er travle, og opptatt av kvalitet. Da er det ekstra stas at de har valgt å kjøre ens ærend fra Molde til Lesjaskog for å spille fotballgolf, synes han. Pål forteller at han bruker fint lite resurser på markedsføring. Han setter sin ære i å levere kvalitet, og satser på at ordet sprer seg.

Artig annerledestrening

- Den ene assistenttreneren har vært her før, men ellers var fotballgolf nytt for oss alle, forteller Daniel Berg Hestad, trener for MFK-rekruttene,

og legger til at det neppe blir siste gang de tar turen. - Dette var kjempeartig, og det er motiverende for guttene å få en litt annerledes treningsøkt, mener Berg Hestad. Tidligere samme dag har laget hatt motbakkeløp opp Nesaksla på Åndalsnes, der en av rekruttene klarte å slå den ”gamle” treneren. Litt surt, men etter en runde fotballgolf er smilet på plass igjen. Det var nemlig trener-trioen som tok lagseier på Øyom. - En ser på resultatene at dette er fotballspillere, medgir Pål. På ni hull brukte beste MFK-rekrutt 26 spark, og snittet lå litt over tredve. - Det er fort femten mindre enn det en vanlig person buker, mener Pål. Han har ikke fullstendig oversikt over alle resultater, men mener rundt 45 er nokså gjengs.