Øyvind Lie Flobergseter (20) kunne stolt løfte pokalen over hodet, etter å ha seiret over nabo Anders Hagestande (21).

Ved juletider var det spillekveld i boligfeltet på Bjorli. De to har som årelange naboer hatt mange interne konkurranser opp gjennom årene. Idéen om alle konkurransers mor dukket opp. Bjorli Dechatlon. En tikampkonkurranse mellom de to kamphanene.

- Dette er nabofeide på et helt nytt plan, sier Øyvind, som med et glis sammenligner seieren med å komme til Nirvana.

Fem hver

De to hadde til februar klargjort hver sin powerpointpresentasjon der øvelsene og reglene ble presentert. Det ble laget et avansert system for poenggivning, og Stian Enstad Larsen ble hanket inn som dommer.

- Vi måtte ha med oss en nøytral part, sier Anders.

De valgte ut fem øvelser hver. Anders tenkte på at noen av øvelsene skulle være morsomme for publikum. Øyvind tenkte på hva kan kunne slå Anders i.

- Jeg vet at Anders er helt håpløs når det gjelder å fiske med stang, derfor valgte jeg den øvelsen, ler Øyvind, som også vant denne konkurransen som var første øvelse.

Gjennom vinteren har de oppdatert hverandre om treningsresultatet på Facebook. Øyvind har stort sett holdt seg til vanlig trening, mens Anders har lagt opp deler av treninga med tikampen som mål.

Tar en utfordring

Over fire dager foregikk øvelsene. Styrkeøvelser og tv-spillkonkurranse. En full maraton på rulleski, og triathlon med sykling rundt Rånåkollen og løp opp på Bjorlitoppen. Iq-test og språkquiz. Dansekonkurranse med dommerpanel, og den store finalen med rulling av hoggestabbe. Over 100 kilo med regntrekt hoggestabbe som skulle opp en bakke og på toppen av en stein, var god underholdning for publikum.

- Det hardeste var vel da vi skulle skifte fra sykling til løp under triathlonen. Der og da hata jeg livet mitt, ler Anders.

Om de skal gjenta konkurransen til neste år tviler de på. Det tok lang tid å både planlegge og gjennomføre.

- Men hvis det er et par andre gærninger som har lyst til å konkurrere, er det bare å melde seg, sier de to naborivalene.