Den nye direktøren har lang fartstid i reiselivsbransjen, og har jobbet de siste 10-12 årene innenfor hotelldrift.

- Jeg gleder meg veldig til å ta tak i oppgavene og utfordringene. I dag har jeg møtt staben, og det er mange dyktige folk med god energi, sa Hjelmaas fredag.

Kurs og konferanse

Hotellet var planlagt å stå ferdig i februar, men prosessen har blitt forsinket.

- Vi har blant annet et nytt bookingsystem, og mye ting som skal på plass før hotellet er klart til å åpnes, forklarer en av eierne, Jan Krokedal.

Hotellet er planlagt åpnet i midten av mars. Hjelmaas er en kjenning av Krokedal og Per Helge Kristiansen, som eier hotellet sammen med Harald Frich. På leting etter ny hotelldirektør hadde Krokedal og Hjelmaas flere samtaler om å finne rett person til jobben.

- Til slutt spurte Johan meg om jeg ikke skulle spørre han. Forrige uke snakket han med sin arbeidsgiver i Scandic i Haugesund, og forrige fredag var han klar for Dombås, sier Krokedal.

- Jeg var godt kjent med prosessen siden hotellet brant, og syntes denne stillingen hørtes spennende ut. Vi har gode ambisjoner om å sette Dombås på kartet som kurs og konferansested, og skape gode arbeidsplasser i bygda, sier Hjelmaas.

Pendler

Hjelmaas har kone, og voksne barn. Han vil pendle fra Karmøy til Dombås.

- På grunn av salgsarbeid blir det blir gjerne mye reising i jobben, men Johan er ansatt for å være tilgjengelig 24 timer i døgnet, forklarer Krokedal.

Selv tror ikke Hjelmaas det blir noe problem å pendle.

- Jeg har utarbeidet en struktur jeg tror vil være god både for hotellet og familien min, sier han.

I første omgang skal hotellet satse på å bygge opp Dombås som en destinasjon for kurs og konferanse.

- Vi skal nå jobbe med å bygge et nettverk med lokale aktører, både med tanke på mat, opplevelser og aktiviteter, sier Krokedal.

Flere rom

Etter den gamle delen av hotellet brant den 19. mai 2007, har det tatt sju år før et ferdig bygg står klart på brannomten. Det er 39 rom i nybygget, inkludert en stor suite og flere juniorsuiter. I det gamle hotellet var det 18 rom.

Med fløyen som ble bygd på 80-tallet og som ble reddet fra å brenne, er det totalt 99 rom. I tillegg er det 18 motellrom på Dombåstun.

- Dombåstun ønsker vi å benytte til ulike seminar. Vi har blant annet investert mye i kjøkkendelen de siste sju årene, sier Krokedal.

Hotellrommene i fløyen fra 80-tallet skal også pusses opp. Gjestene som har bodd der siden byggingen startet i 2012, har vært tålmodige.

- Det har gått utrolig bra, sier resepsjonssjef Ellen Anita Midtgard.

- Jeg er veldig imponert, og har stor respekt, over eierne og de ansatte som har holdt det gående de siste sju årene, sier Hjelmaas.