Lokalkjøringen er en årlig tradisjon, som i år hadde en ekstra snert, nettopp grunnet denne spesielle begivenheten. Fireårige Lannem Silje vant så godt som alle løp hun stilte opp på i fjor, har startet det nye året på samme måte og er klar for Kongepokalløpet kommende lørdag. Pappa Åsajerven har rukket å bli tolv år, og har også en solid merittliste å vise til, med nesten seks millioner innkjørte kroner.

Åsajerven tilbake

Lokalløpet på Årbogen var imidlertid Åsajervens første løp på over et år, da han har vært skadet. Det var derfor neppe noen stor overraskelse at det var Lannem Silje som gikk seirende ut denne gang. Åsajerven ga likevel gode indikasjoner på at han er tilbake etter skaden, og fulgte datteren over målstreken, til en fin andreplass. Eier Ola Martin Aasen var godt fornøyd med dette.

- Jeg hadde ikke regnet med at Åsajerven skulle slå Silje i dette løpet, men jeg hadde håpet å kunne legge han i rygg på henne. En annen hest som galopperte forhindret oss i det. Likevel er jeg godt fornøyd med løpet. Åsajerven gikk bra hele veien. Jeg har ikke kjørt fort med han lenger enn siden november-desember, og løpet i dag var første skikkelige hurtigarbeidet han har hatt etter skaden, forteller han.

Nå er planen videre å starte prøveløp i midten av måneden, og deretter ta Åsajerven med når stallvenninnen Åsajerka skal ut i løp.

- Han må nok ha noen løp i kroppen for å komme skikkelig i siget igjen. Ellers kan han jo gå løp i enda noen år fremover, så vi får bare se, sier en smilende fornøyd eier.

Teigen Vinn avsluttet løpet knallsterkt og kapret tredjeplassen foran Lannem Sølvi.

Kuskrekruttering

Kjendishester til tross; for flere av de fremmøtte var det ponniløpet som var dagens høydepunkt. Tre flotte ekvipasjer stilte til start. Julie Sletten og Indi, samt Julie Landheim Engen og Lurine Miranda var begge med i fjor, mens Iver Landheim Engen debuterte i travløp denne dagen med Liss-Sonic. Og Iver ga de to jentene skikkelig kamp om seieren. Selv om det til slutt ble storesøster som stakk av med seieren, ga andreplassen en skikkelig mersmak for Iver.

- Det var veldig gøy, så jeg håper jeg kan få kjøre en gang seinere, sier Iver, og roser ponnien sin.

- Liss-Sonic var veldig snill, selv om vi fikk to galopper. Det var litt vanskelig å ta han ned igjen første gang, men andre gang visste jeg bedre hva jeg skulle gjøre, så da gikk det bra, forteller den nybakte travkusken, og røper en klar målsetting fremover.

- Målet er å slå Julie, og da må jeg bare trene, trene, trene, forklarer han, før han gir Liss-Sonic en klapp på mulen og leier ponnien inn på hestehengeren.