Etter å ha gjennomført befaring på vegen tidligere i mai, er det konkludert med at vegen er i forholdsvis god stand, og kun trenger lett reparering, samt salting og høvling. Vegen åpnes i år derfor 5. juni, opplyser styret. Vedlikehold av vegen etter åpningsdato vil forekomme, og styret ber instendig om at det tas hensyn til kjøreforhold og entreprenører som utfører jobben.

Hellberget og Haverdalen

– Grimsdalsvegen åpner 5. juni, Haverdalsvegen til Hellberget 15. juni, og siste biten ned i Haverdalen rundt. 20. juni, opplyser Jacob Vigerust, kasserer i Grimsdalsvegen.

Elektrisk bom

Han forteller at elektronisk bom er på plass ved Eftansåe og i Fallet.

– Elektronisk bom ved Eftansåe ble satt opp i fjor sommer, og etter litt prøving og feiling skal den etter planen nå fungere fra og med åpningsdag, sier Bjørnhild Vigerust, som er nettansvarlig/pressekontakt.

Hun forteller at Grimsdalsvegen «in person», Kjell Knarrum, nå blir borte som bomvokter.

– Men han har forelsket seg totalt i bomhuset, og som en fjellets mann har han allerede dratt innover for å være der, om ikke hele sommeren i strekk, så alle fall en god del. Han ville gjerne selge litt fiskekort for fjellstyret og stille som kjentmann for forbipasserende, forteller Vigerust.

Knarrum får låne bomhuset Grimsdalsvegen som takk for lang og tro tjeneste.