Sammen med Laila Hjellødegård Wick smurte hun brødskiver til sultne deltakere på Den store styrkeprøven, som lørdag passerte Dombås. Når syklistene kom seg ned fra fjellet var det Dombås Røde Kors som møtte syklistene med mat og omsorg på plassen utenfor Dombås kirke. Det var ingen tvil om at det tar noe energi å sykle Trondheim-Oslo, det var mange sultne munner å mette. Maten som serveres får de fra arrangørene av sykkelløpet, men det hadde blitt for lite slik at de måtte supplere.

– Vi har snart tømt butikkene for kjøttpålegg, sier de ivrige skivesmørerne.

De første syklistene kom til Dombås allerede før klokka 06.00 på morgenen. De første fra Dombås Røde Kors var på plass allerede klokka 04.00. En av dem var tidligere bakermester Wiggo Vasshaug Hansen.

– Nei, det gjør ikke meg noe å stå opp tidlig, ler han.

Wiggo Vasshaug Hansen varmet vann til suppe på det gamle, tyske feltkjøkkenet sitt.

Ett plaster

Til sammen var de 10 personer som hjalp til. Noen smurte brødskiver, andre skjenket suppe eller delte opp frukt. De var også på vakt når det gjelder førstehjelp, men det var heldigvis få skader.

– Jeg har satt på ett plaster i dag, og det var på Terje, ler Hammeren og sikter til Terje Bjerke, leder i laget, som hadde vært usatt for et fruktskjæringsuhell.

De forteller at det er en del som bryter, og har behov for å fortelle det til noen.

– Også lurer de gjerne på tog eller andre muligheter for å komme seg videre. Men det er bare tre som har brutt, og klokka er allerede halv fire, sier Hammeren.

Gammel traver

Inne i matteltet sto det store dunker med både vann og forskjellig treningsdrikke. Bak matteltet putret det en gammel traver. Hansen hadde med seg det gamle feltkjøkkenet sitt, som tidligere var et kjøkken brukt av tyskerne under krigen. Her ble det varmet vann til både kaffe og suppe. 2500 syklister startet løpet fra Trondheim, de fleste stoppet på Dombås, bare elitelagene syklet rett forbi.. I rundkjøringen sto John Magne Skaalgaard og Bjørner Østensen fra Lesja og Dovre lensmannskontor. På oppdrag fra styrkeprøven stoppet de trafikken når store felt skulle passere.

– Neste år skal vi ha med oss campingstoler, spøke Skaalgaard.